E. Bžeskas: naujoje LRT studijoje – išmanios net dekoracijos

Nuo ketvirtadienio LRT TV naujienų tarnyba pradėjo transliuoti naujoje, išmanioje studijoje, kurioje važinėja dvi kameros-robotai bei galima rodyti virtualios realybės objektus. Jos dizaineris Egmontas Bžeskas sako, kad šioje studijoje net dekoracijos – išmanios.

E. Bžeskas sako, kad menininkui sunku paaiškinti, kaip tiksliai atsiranda idėja, tačiau neslepia, kad su studija teko dirbti ilgai.

„Buvo sukurtos gal penkios studijos versijos ir pasirinkta būtent ši. Buvo atmetamos visos idėjos, susijusios su aštriomis formomis. Čia matome lenktas linijas“, – sako dizaineris.

Naujosios LRT studijos autorius pasakoja, kad čia buvo integruota ir medžio, kuris prideda jaukumo.

„Panaudotas sumanusis korys, kuris išgraviruotas stikle ir gali keisti savo spalvas. Visa studijos dekoracija yra sukurta kaip protinga, ji turi savo protą, gali net atkartoti muzikos grojimą, šokti pagal ją“, – tikina E. Bžeskas.

Jis atskleidė, kad studijos projektas sukurtas būnant Ispanijoje, Tenerifės saloje. „Galbūt todėl ji tokia ryški, šviesi“, – svarsto E. Bžeskas.

Techninės pusės autorius – LRT Inovacijų vadovas Arnas Zuikis. Jis prideda, kad šioje studijoje esama itin aukštos raiškos ekranų bei viena geriausių pasaulyje orų rodymo sistemų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vijola

Vijola portretas
Bzeskas saunuolis.Nemaciau tokio stebuklo,kad butu kas nors padfaroma be pinigu

Mano nuomone.

Mano nuomone. portretas
Kiek visa tai kainavo mokesciu moketojam.Kiek nuplauke i kazkieno kisene,ar suzinosime.To vyro negaliu nei matyti ,nei apie ji skaityti.Zmogus pamynes viska kas brangu.Tai seima.

> ...

> ... portretas
Neteko skaityti,kiek ,"ta afiora", mums kainavo ...?Apipavidalinimas neakcentuotas, neryskus,uzrasai neisskaitomi,plaukia, vedeju "darbo vieta",jokios.Burbulas,bet matomai uz BAISIUS pinigus.O gal as klystu?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių