„Dydžio (r)evoliucijos“ nugalėtoja: gyvenime buvau per stora, projekte – per plona

  • Teksto dydis:

Po mėnesį trukusios įnirtingos kovos pagaliau paaiškėjo pirmojo Lietuvoje plius dydžio realybės šou „Dydžio (r)evoliucija“ nugalėtoja – ja tapo 30 m. Vitalija Jonikytė. Paskutinėje realybės šou „Dydžio (r)evoliucija“ užduotyje merginos ant podiumo turėjo pristatyti pirmąją mados dizainerio Roberto Kalinkino plius dydžio kolekciją.

 

„Žinau, kad tą sako visi, bet aš tikrai nesitikėjau laimėti. Važiuojant iš finalo namo, mano sužadėtinis tikriausiai džiaugėsi labiau nei aš – aš tiesiog buvau šoke. Kai skelbė nugalėtoją ir išgirdau savo vardą, pirmas dalykas, kurį pagalvojau, buvo – mano svajonė išsipildė – „Cosmopolitan“ viršelis jau mano!“ – džiaugsmo negalėjo nuslėpti V. Jonikytė.

Su pergale Vitaliją sveikino ne tik gausus šeimos ir draugų būrys, realybės šou filmavimo metu jai pasipiršęs sužadėtinis Ignas, bet ir nepažįstami žmonės viešojoje erdvėje. Tiesa, tarp krūvos sveikinimų daugiau nei 10 metų sportuojanti aukštaūgė mergina sulaukė ir kritikos – esą ji dalyvauti plius dydžio realybės buvo per plona.

„Apie savo figūrą prisiklausiau jau projekto metu – kitos merginos irgi dažnai sakydavo, kad esu per plona. Tikriausiai jos manė, kad mano 83 kg labiau tiktų tradiciniams modeliams. Užsienyje plius dydžio modeliais laikomos merginos, dėvinčios 40–44 dydžius – t. y. normalaus sudėjimo. Bet juk čia kalbame apie mados pasaulį, kurio standartai yra kiti. Ir kaip aš neleidau savęs realiame gyvenime įsprausti į lieknumo standartus, taip nenusileidau ir čia – aš esu plius dydis ir tuo didžiuojuosi, – realybės šou užkulisius atskleidė Vitalija.  –Sulaukiau ir nepažįstamų moterų sveikinimų, kurios rašė, kad didžiuojasi manimi, kad aš garsiai kalbu apie nepatogius dalykus – ne tik apie savo svorį, bet ir apie valgymo sutrikimus, asmeninį gyvenimą. Vakar apsipirkinėjant parduotuvėje man viena moteris palinkėjo sėkmės finale, o šiandien viena mergaitė mane rodė savo mamai – čia ta, kur tėčiui iš televizoriaus patinka (juokiasi  – red. past.). Tikiuosi, kad savo pavyzdžiu man pavyks įkvėpti kitas plius dydžio moteris mylėti save tokias, kokios jos yra.“

„Dydžio (r)evoliucijos“ nugalėtoją išrinko kompetentinga realybės šou komisija – mados dizaineris Robertas Kalinkinas, TV prodiuserė Laura Paukštė, fotografas ir vienas populiariausių lietuvių „Instagram“ socialiniame tinkle Naglis Bierancas bei visai neseniai jau antrąją savo plius dydžio mados kolekciją pristačiusi Erika Vitulskienė.

„Aš didžiuojuosi kiekviena iš šou dalyvavusių merginų – prieš finalą mano rankos drebėjo ne mažiau nei jų. Vitalija man pasirodė labai graži jau patį pirmą kartą, kai ją išvydau, bet tada dar abejojau, ar ji gali būti žvaigžde. Tačiau vėliau jos darbai prieš foto objektyvą ar filmavimo kamerą kalbėjo patys už save. Na, o apsispręsti finale man padėjo paskutinė užduotis – ji parodė, kuri iš merginų ant 30 metrų ilgio podiumo jautėsi kaip žuvis vandeny. Matant Vitaliją žengiant tuo podiumu, įsitikinau, kad kartu mes sukėlėme tikrą grožio revoliuciją!“ – džiaugėsi E. Vitulskienė.

Kaip šou nugalėtoja, V. Jonikytė taps vienu iš parduotuvių tinklo „Apranga“ 2019 m. pavasario-vasaros sezono reklaminės kampanijos veidų, jai atitiks išskirtinis LNK kanalų grupės pasiūlymas ir, žinoma, Vitalija papuoš žurnalo lietuviškojo „Cosmopolitan“ viršelį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kai supratau

kai supratau portretas
Visas sou pavirto i nieka-nugalejo liekniausia.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių