Du „Pragiedrulių“ apdovanojimai – ir TV3 projektams

  • Teksto dydis:

Balandžio 14-ąją Vilniaus rotušėje Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) organizuojamo geriausių 2015 m. radijo ir televizijos laidų konkurso „Pragiedruliai“ ceremonijoje apdovanoti ir du TV3 televizijos projektai. 

Geriausiu televizijos dokumentikos projektu paskelbtas filmas „Karas 2020-ieji. Rusijos informacinė agresija“, o geriausia televizijos pramogine laida pripažintas muzikinis projektas „Chorų karai“.

„Didžiuojuosi, kad mūsų televizijos eterio turinys yra taip puikiai įvertintas. Siekiame, kad žiūrovai gautų kokybišką pramogą, kuri tuo pačiu turėtų ir aukštesnį tikslą – skatintų visuomenės integraciją, meilę savo kraštui, įkvėptų dideliems darbams. Taip pat norime, kad žiūrovai pasaulį matytų plačiu žvilgsniu, todėl siūlome ir unikalų turinį apie itin aktualias problemas. Televizija yra įtakingiausia žiniasklaidos priemonė ir džiaugiuosi, kad jos pagalba prisidedame prie visuomenės gerovės“, – sako UAB „TELE-3“ generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė.

Geriausiu televizijos dokumentikos projektu paskelbtas Martyno Starkaus ir Jono Banio kurtas, tikrais faktais ir liudininkų istorijomis paremtas dokumentinis filmas „Karas 2020-ieji. Rusijos informacinė agresija“. Jis pasakoja apie propagandą ir informacinį karą, paliečiantį Lietuvą ir kitas Baltijos šalis.

Filmas sulaukė didelio atgarsio visuomenėje ir žiniasklaidoje. Televizijoje internete TV3 Play ir kitose interneto platformose juosta pasižiūrėta kone 100 000 kartų, o premjeros dieną prie televizijos ekranų išskirtinio turinio projektas pritraukė daugiau nei 213 000 žiūrovų. „Džiugu žinoti, kad gavome apdovanojimą, nes rodyti tokią dokumentiką yra labai svarbu. Tai sunkus, sudėtingas žanras. Geresniame gyvenime matyt kurčiau filmus apie žvėrelius ir miškus, o turiu kurti apie baisius dalykus, bet tai daryti reikia. Džiaugiuosi, kad žmonės tai mato, žiūri, kad ir kaip sunku bebūtų – ir kurti, ir žiūrėti. Tokia dokumentika – lyg sunki, sudėtinga literatūra, tik televizinė versija. Malonu, kai esi įvertintas už tai, kad šis filmas nepasimetė, kad buvo pastebėtas – tai pagrindinis mūsų tikslas“, – sako M. Starkus.

Geriausia televizijos pramogine laida pripažintas didžiausio masto muzikinis projektas „Chorų karai“, pernai TV3 tiesioginiame eteryje rodytas jau šeštąjį sezoną. Dainingus tautiečius iš didžiųjų Lietuvos miestų, miestelių ir net užsienio suburiantis projektas kasmet skatina patriotiškumą ir meilę savo kraštui. „Ypač džiugu, kad būtent „Chorų karai“ buvo įvertinti. Jais ypatingai didžiuojamės. Kurti šį projektą – didelis džiaugsmas, nes jis bene masiškiausias šalies televizijose, prie jo dirbo milžiniška komanda. Šis projektas ne tik suburia mylinčius muziką, bet ir suteikia šansą tiems, kurių scenoje išvysti nesitiki niekas: „Chorų karai“ dovanojo džiaugsmą aklųjų ir silpnaregių chorui, suteikė viltį benamių choro nariams, atsitiesti padėjo moterų pataisos namų gyventojoms, suvienijo įvairių tautybių žmones“, – džiaugiasi vykdomoji prodiuserė Neringa Kavaliauskienė.

Šių metų konkursas buvo gausiausias iš visų organizuotų. Konkursui iš viso buvo pateiktos 82 laidos: 53 televizijos ir 29 radijo. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių