Druskininkai diktuoja vasaros ritmą

  • Teksto dydis:

Druskininkai – ne vien sveikatos šaltinių kurortas. Su trenksmu praūžusi kurorto šventė – tik vienas iš nedaugelio čia vasarą suplanuotų renginių. Intensyvus kultūrinis gyvenimas, pramogų gausa pavers Druskininkus tikra vasaros sostine.

Birželio 17 d. prasidėjo festivalis "Druskininkų vasara su M.K.Čiurlioniu", kurio metu iki pat rudens vyksiantys profesionaliojo meno renginiai susipins su daugybe kitų išskirtinių kurorto renginių.

Birželio 23 d. kurortas švęs Jonines, kurių metu degs laužai, vyks paparčio žiedo paieškos bei naktinis žygis pėsčiomis. Birželio 27–30 d. Druskininkuose riaumos įspūdingos varžybos – bekelės maratono "4x4 perimetras" II etapas, o 29 d. miestą užlies rytietiškų šokių festivalis "Orientalija".

Liepos 6-ąją Valstybės (Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo) dieną Druskininkai taip pat minės garsiai – "Tautiškos giesmės" giedojimą papildys žymiausios Lietuvos folkroko grupės "Žalvarinis" koncertas ir aitvarų dirbtuvės. Liepos 12–15 d. kurorte griaudės Druskininkų naktinis Drifto festivalis, o liepos 15-ąją druskininkiečiai ir miesto svečiai kviečiami registruotis ir galės dalyvauti VIII tarptautiniame draugystės maratone Druskininkai–Gardinas. Liepos 28 d. įspūdingąjį Leipalingio dvarą lankys Aistė Smilgevičiūtė ir grupė "Skylė" su bendru projektu – mitologine drama "Dūšelės".

Rugpjūtį Druskininkai taip pat siūlys daugybę pramogų: 3–5 d. kurorte vyks tarptautinė šunų paroda, 11–12 d. – Dainavos krašto folkloro ir sūrių festivalis, lankytojams siūlantis ne tik pasimėgauti folkloro kolektyvų atliekama muzika, bet ir iš arčiau pažinti puoselėjamas sūrininkystės tradicijas, o 26–27 d. skambės atsisveikinimo su vasara šventė "Vasaros aidai", žiūrovams dovanosianti populiarių atlikėjų koncertus, liaudiškos muzikos ir šokių popietes.

Visą vasarą savaitgaliais Druskininkų pramogų aikštėje veiks lauko kino teatras, kurio metu spalvinguose šezlonguose jaukiai įsitaisę žiūrovai galės mėgautis kokybiško vaizdo ir garso teikiamais pranašumais.

Rugsėjo 1-ąją kurorte vyks Lietuvos triatlono taurės VII etapas, o 27–29 d. mieste šėls vienas ryškiausių renginių "Turizmo gurmanai – į Druskininkus", taip pat paruošęs daugybę staigmenų druskininkiečiams ir kurorto svečiams. Šioje linksmybių fiestoje kiekvienas šventės dalyvis pats galės pasijusti gurmanu – surasti sau užsiėmimą pagal poreikius, norus ir pomėgius.

Spalio 6-ąją Druskininkai lauks Lietuvos ralio čempionato gerbėjų. Abejingų nepaliks "Rally Classic Druskininkai 2018", paskutinis ir svarbiausias nenuspėjamo ir intriguojančio Lietuvos ralio čempionato etapas, kuriame geriausi Lietuvos ralio meistrai stos į lemiamą kovą dėl čempiono titulo.

Kurorte šėlstant kultūros renginiams, nereikėtų pamiršti ir kasdien siūlomų pramogų. Aukščiausio lygio gydomosios ir SPA procedūros, žiemos pramogos komplekse "Snow Arena", pažintinis nardymas ir unikali vaikų erdvė su mineralinio vandens baseinu Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centre AQUA, įspūdingas batutų parkas "Water Inn", kelionė per Nemuną oro gondolomis 45 m aukštyje, pažangus "Vilkės" golfo aikštynas, šeimos nuotykių parkas UNO, vandens kaskados ir jonų terapija K.Dineikos sveikatingumo parke, pasiplaukiojimas laivu ir apžvalginė ekskursija Druskininkų traukinuku su gidu. Visa tai ir dar daugiau pramogų kasdien laukia jūsų populiariausiame Lietuvos kurorte.

"Druskininkai – vieta, kurią tiesiog privalote aplankyti. Laukiame jūsų", – kviečia Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas.


Šiame straipsnyje: Druskininkaiatostogosvasara

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių