Dizainerė I. Kvedarienė: nepraeikite pro neįgalius vaikus

  • Teksto dydis:

Dizainerė Indrė Kvedarienė gali pasigirti ne tik garsiomis klientėmis Lietuvoje, jos drabužiai mėgstami ir užsienyje. Vis dėlto nedaugelis žino, kad šios moters gyvenime esama ne tik sėkmės, bet ir skausmingų išgyvenimų.

Moters sūnus serga labai retu sindromu, dėl kurio ypač lėtai vystosi, – rūpintis juo reikia tarsi kūdikiu, nors vaikui tuoj šešeri. I. Kvedarienė pasakoja, kad susitaikyti su vaiko diagnoze prireikė nemažai laiko, o išeiti į viešumą – dar daugiau.

„Pastebi visus žmonių žvilgsnius, jie būna tokie šalti, o už nugaros matai, kad jau šnibždasi. Tas jausmas labai nemalonus. Grįždavau ir verkdavau“, – pasakoja I. Kvedarienė.

Moteris tikina, kad lietuviai nesugeba tokių vaikų priimti, todėl ne tik ji, bet ir daugelis kitų mamų, kompleksuoja ir stengiasi pasislėpti. „Norėtųsi daugiau apie tai kalbėti, skatinti visuomenę, kad prie tokių vaikų kaip tik labiau prieitų, palaikytų mamas. Bet tikrai ne užuojautos ir ne gailesčio žodžiais. Kad prieitų taip, kaip prieinama prie visų gražių vaikų“, – sako I. Kvedarienė.

Žinoma dizainerė užuovėjos pradėjo ieškoti bažnyčioje. Ten nuėjusi moteris praleisdavo po keletą valandų: buvimas tyloje su savimi jai suteikdavo jėgų eiti toliau. Vienintelis dalykas, kuris dar galėjo sudominti moterį, – kūryba. Po apsilankymų bažnyčioje ji nejučiomis pradėjo piešti angelus.

Tokiu atvaizdu ji sugalvojo papuošti ir savo kepuraitę. Įdėjusi į „Facebook“ socialinį tinklą savo kūrinio nuotrauką, moteris sulaukė draugių ir pažįstamų užsakymų, o angelas tapo moters vizitine kortele. „Nuo tų kepuryčių prasidėjo visi kiti rūbeliai“, – prisimena ji.

I. Kvedarienė sako, kad visi išbandymai turi priežastį. Jei ne sunki sūnaus liga, ji abejoja, ar būtų išdrįsusi pradėti kurti, nors apie tai svajojo nuo mažų dienų.

Platesnis pasakojimas – LRT TELEVIZIJOS laidos „Gyvenimas“ reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kad

Kad portretas
Kazkaip pavojinga vaikus kalbint.dar aprekaus. Nereik lyst prie vaiku.nezinia koks tevu poziuris.

As

As portretas
Pas mus nera supratingumo nei is vienos puses, pakalbinsi ar nusisypsosi tam vaikui, liksi nesuprastas, kad lendi ar juokiesi.

Indrei

Indrei portretas
Indre, pirmą kartą išgirdau Jūsų gyvenimo istoriją, pirmiau pažinau Jūsų dieviškus darbus :). Žaviuosi Jumis, Jūs atrodote tokia trapi, bet toli gražu ! Pozitityvumas, optimizmas, stiprybe, šiluma ir meilė,kurią skleidžiate! Jūs esate mūsų šviesulys, puikus pvz. visiems, kaip reikia gyventi! Daugeliui iš mūsų dar toli iki Jūsų. Sėkmės Jums visame kame :)!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių