„Disney“ planuoja kurti naują „Žvaigždžių karų“ trilogiją

  • Teksto dydis:

Kino studija „Disney“ ketvirtadienį paskelbė apie savo planus kurti naują fantastinės kino sagos „Žvaigždžių karai“ (Star Wars) trilogiją.

„Turime didelių ambicijų dėl „Žvaigždžių karų“ franšizės“, – sakė „Disney“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Robertas Igeris (Robertas Aigeris) per konferenciją, skirtą aptarti kompanijos ketvirčio finansinius rezultatus.

Pasak jo, „Disney“ dėl naujosios trilogijos vystymo ką tik sudarė sutartį su režisieriumi Rianu Johnsonu (Rijanu Džonsonu), sukūrusiu kitą mėnesį kino teatruose pasirodysiančią juostą „Žvaigždžių karai: paskutiniai džedajai“ (Star Wars: The Last Jedi).

Prieš penkerius metus įsigijus kino studiją „LucasFilm“ gauta „Žvaigždžių karų“ franšizė „pranoko lūkesčius“, tvirtino R. Igeris.

Džiaugsmas tik didės artėjant išleidimo datai.

„Disney“ planuoja paleisti pilnametražius „Žvaigždžių karų“ filmus naujoje vaizdo įrašų platformoje, kurioje žiūrovai galės rasti „tūkstančius valandų“ kino ir televizijos turinio, teigė jis.

Kino studija džiaugiasi itin dideliu dviejų pastarųjų fantastinės kino sagos dalių pasisekimu ir yra įsitikinusi, kad juostą „Žvaigždžių karai: paskutiniai džedajai“, pasirodysiančią gruodį, taip pat lydės sėkmė.

„Džiaugsmas tik didės artėjant išleidimo datai“, – sakė R. Igeris apie planuojamą trilogiją.

Gretutinis projektas

Neseniai buvo baigtas statyti gretutinio projekto apie „Žvaigždžių karų“ herojų Haną Solo filmas „Solo: Žvaigždžių karų istorija“ (Solo: A Star Wars Story). Originalioje trilogijoje ir vėliau sukurtuose filmuose, įskaitant 2015-aisiais pasirodžiusį „Žvaigždžių karai: Galia nubunda“ (Star Wars: The Force Awakens), Haną Solo vaidina Harrisonas Fordas (Harisonas Fordas).

„Solo: Žvaigždžių karų istorija“ yra antra dalis gretutinio projekto filmų, kuriuose pasakojamos istorijos, nesusijusios su pagrindinių veikėjų Skaivokerių šeima. Pirmas toks filmas, „Šelmis-1. Žvaigždžių karų istorija“ (Rogue One: A Star Wars Story), pasirodė pernai ir kino teatruose uždirbo daugiau nei milijardą dolerių.

„Be IX epizodo, kuris bus pristatytas 2019-aisiais, ateinantiems metams turime suplanavę daugiau puikių „Žvaigždžių karų“ filmų“, – pareiškė R. Igeris, užsimindamas apie po juostos „Žvaigždžių karai: paskutiniai džedajai“ pasirodysiantį filmą.

1977 metais prasidėjusi „Žvaigždžių karų“ istorija išsivystė iki visų laikų pelningiausios ir įtakingiausios filmų franšizės. Ji tapo neatskiriama populiariosios kultūros dalimi ir prisidėjo prie Silicio slėnio ir naujausių technologijų iškilimo.

Kino kūrėjui iš Kalifornijos George'ui Lucasui (Džordžui Lukasui) buvo 33 metai, kai pasirodė pirmasis sagos – trečiasis jo karjeroje pilnametražis – filmas „Žvaigždžių karai: Epizodas IV. Nauja viltis“ (Star Wars Episode IV: A New Hope).

„Žvaigždžių karų“ veiksmas vyksta „seniai, seniai tolimoje galaktikoje“ – įvairiose planetose bei tarpplanetinėje erdvėje; ši istorija yra apie gėrio ir blogio kovą galaktikoje, draugystę, ištikimybę ir meilę.

„Man ima trūkti hiperbolizuojančių būdvardžių, kad apibūdinčiau „Žvaigždžių karų“ jėgą, tačiau taip yra todėl, kad jis yra pagrindinis vėliavnešys“, – anksčiau šiemet minint 40-as originalaus filmo metines naujienų agentūrai AFP sakė tinklalapio BoxOffice.com vyriausiasis analitikas Shawnas Robbinsas (Šonas Robinsas).

„Keturis dešimtmečius rekordus mušanti šio žanro pramogų (pramonė) iš kino, televizijos, vaizdo žaidimų, žaislų, knygų ir viso kito, prie ko prisilietė šis prekės ženklas, paprasčiausiai kalba už save“, – pridūrė jis.

Galia yra stipri

Praėjusį mėnesį „Lucasfilm“ paskelbė ilgai lauktą juostos „Žvaigždžių karai: paskutiniai džedajai“ antrąjį pristatomąjį filmuką. Jame užsimenama, kad pasipriešinimo judėjimo laukia sunkūs laikai, be to, gali nebelikti vienos iš pagrindinių pirmų trijų juostų herojų – princesės Lėjos. Ši veikėja drauge su Hanu Solo sugrįžo į „Žvaigždžių karų“ istoriją 2015-ųjų filme „Galia nubunda“ (The Force Awakens).

Pirmajame anonse, kuris buvo paskelbtas balandį, buvo parodyta, kaip originalios trilogijos žvaigždė Liukas Skaivokeris moko naujokę Rei, kaip veikia Galia.

Naujame filmuke atskleidžiama šiek tiek daugiau siužeto detalių: Liukas Rei pasako, kad jį gąsdina jos turimos galios, kokias jis buvo regėjęs tik kartą.

Socialiniuose tinkluose filmo gerbėjai spėliojo, kad galbūt Liukas kalbėjo apie savo sūnėną, Rei priešą Kailą Reną, kuris jo vaizduotėje matomas kovojantis su jo motina princese Lėja kosminiame laive „TIE fighter“.

Sukilėlių kovotoją princesę Lėją 1977–1983 metų trilogijoje įkūnijusi aktorė Carrie Fisher (Keri Fišer) mirė 2016-ųjų gruodį. Ji dar spėjo nusifilmuoti juostos „Žvaigždžių karai: paskutiniai džedajai“ scenose.

Aštunta „Žvaigždžių karų“ dalis buvo nufilmuota vakarinėje Airijos pakrantėje ir šalia Londono esančioje „Pinewood“ studijoje. Naujojoje juostoje pasirodys ir daugiau herojų, pristatytų septintoje sagos dalyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių