Delfinų atvaizdų kolekcionierė: atrodo, kad jie visada šypsosi

Delfinai laikomi vienais protingiausių Žemės gyventojų. Vilnietė Aušra Šaltenytė dėl šių gyvūnų eina iš proto ir kolekcionuoja viską, kas su jais susiję. Tiesa, sako, kad tai – ne manija, o meilė, nors apsisukti kambaryje darosi vis sunkiau – kolekcininkės kambaryje viskas susiję su delfinais arba papuošta šių banginių šeimai priklausančių jūrinių žinduolių atvaizdais. Tiesa, pati tokių drabužių ir papuošalų nenešioja, nes nenori sugadinti ar pamesti.

Kolekcionuoti viską, kas susiję su delfinais, Aušra pradėjo dar būdama moksleivė, po ją sužavėjusio apsilankymo Klaipėdos delfinariume. O prieš keliolika metų, kai jau studijavo gamtos mokslus universitete, turėjo galimybę rašydama kursinį darbą dvi savaites praleisti delfinariume ir taip išsipildė jos sena svajonė su numylėtaisiais gyvūnais pabendrauti akis į akį.

„Jie atrodo, kad visą laiką šypsosi, nors jie kitaip negali – tokia jų anatomija. Bet kai matai kažką šypsantis, aišku, dažniausiai žmogų – tai natūraliai tu pats pradedi šypsotis ir tai sukelia laimės pojūtį. Tuo pačiu man delfinai dar asocijuojasi su laisve. Tai tiesiog norėčiau labai pamatyti realiai gyvenime delfiną, skrodžiantį bangas, nes būtent taip aš suprantu, kad tai yra didžiausias laisvės pojūtis“, – pasakoja delfinų atvaizdų kolekcininkė.

Šalia euforijos delfinariume Aušrai teko patirti ir nusivylimą – mergina suprato, kad negalėtų su delfinais dirbti nuolat, nes nemokėjo giliai nardyti ir stigo fizinės ištvermės. Tačiau kolekcininkė neliūdėjo ir toliau žvejojo eksponatus, kurie primena ją sužavėjusį žaismingą delfinų būdą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių