Dėl meilės į Lietuvą atvykęs šefas iš Šri Lankos tapo naujos laidos vedėju

  • Teksto dydis:

Prieš aštuonerius metus virtuvės šefas Dilanas Dampella Gamage iš Šri Lankos į Lietuvą atvyko dėl meilės lietuvaitei. Dabar jis sako, kad didžiausia jo meilė – Lietuva. 

Nuo liepos 7 dienos bus pradėta rodyti kulinarinių kelionių laida „Maisto kelias“. Kiekvieną šeštadienio rytą, 9.30 val., per TV3 iš televizoriaus ekrano sveikinsis trys vedėjai. Du iš jų – šefė, kulinarinės laidos „Virtuvės istorijos“ vedėja Ilona Juciūtė-Čibirkienė ir legendinės grupės ŽAS narys Gidonas Šapiro- Bilas – jau buvo atskleisti anksčiau. Šiandien paaiškėjo, kad trečiuoju vedėju tapo virtuvės šefas Dilanas Dampella Gamage.

Vos pradėjus pokalbį televizijoje debiutuojantis šri lankietis užburia savo nuoširdumu ir paprastumu. Dilanas tikina, kad tapti naujosios laidos vedėju – didelis džiaugsmas, nes pažinti mylimą šalį, kurioje gyvena, jam vis dar labai įdomu.

Prieš aštuonerius metus persikelti į Lietuvą iš tolimos Šri Lankos Dilaną paskatino meilė – jis įsimylėjo gimtojoje šalyje sutiktą lietuvaitę. „Į Lietuvą mane atvedė meilė – esu meilės emigrantas. Ją sutikau Šri Lankoje ir atvykau iš paskos į Lietuvą. Nors dabar esame išsiskyrę, vis tiek gyvenu ir dirbu čia“, – sklandžiai lietuviškai pasakojo Dilanas.

Dabar Lietuva yra mano meilė – jei manęs kas paklausia, kur noriu gyventi, tai atsakau, kad gyventi noriu Lietuvoje, o Šri Lankoje tik atostogauti.

Dabar didžiausia Dilano meilė – Lietuva. Atsidavimo mūsų šaliai naujajam laidos vedėjui pavydėti galėtų daugelis lietuvių – vyras tikina, kad niekur kitur gyventi nenorėtų. „Dabar Lietuva yra mano meilė – jei manęs kas paklausia, kur noriu gyventi, tai atsakau, kad gyventi noriu Lietuvoje, o Šri Lankoje tik atostogauti“, – juokėsi virtuvės šefas.

Atvykęs į Lietuvą Dilanas ėmė mokytis lietuviškai. Tiesa, nors jam tai nebuvo lengva užduotis, dabar su aplinkiniais jis jau lengvai susikalba. „Man padėjo tai, kad aš labai myliu Lietuvą ir žmonės buvo man linkę padėti. Buvo visokių akimirkų – ir gerų, ir blogų, bet daugiausiai sutikdavau gerus žmones, kurie norėdavo padėti. Neslėpsiu, pirmus metus, kuomet atvykau čia, dažnai pagalvodavau važiuoti namo, bet po kiek laiko prie visko pripratau ir norėjau likti čia. Dabar viskas puiku – turiu draugų, tikrai noriu čia gyventi“, – šypsojosi Dilanas.

Gimtojoje Šri Lankoje jis taip pat dirbo virtuvėje, baigė kulinarijos mokslus, o atvykęs į Lietuvą juos pratęsė. Pasak laidos „Maisto kelias“ vedėjo, įdomiausia atvykus į Lietuvą buvo paragauti tradicinio maisto, kurį perprasti buvo sunku.

„Atvykus čia lietuviška virtuvė man pasirodė gana įspūdinga, tačiau nebuvau pripratęs valgyti tokio maisto. Šri Lankoje tokių patiekalų neturime ir net nežinome. Atvažiavęs paragavau cepelinų ir iš pradžių man tai buvo sunkokas maistas, bet dabar jau bent porą kartų per mėnesį užsinoriu kokių nors bulvių patiekalų“, – sakė Dilanas.

Maistas – didžiausia šri lankiečio aistra, vos atvykęs į Lietuvą jis ėmė dirbti viename iš Kaune įsikūrusių restoranų.  Dilano vadovas prisimena, kaip greitai naujas darbuotojas mokėsi: „Kavinė gyvuoja jau devynerius metus ir vieną dieną jis užėjo ir paklausė, ar turime kokio darbo. Kaip dabar atsimenu, dar pats tuo metu dirbau už baro, o tuometinis savininkas jį pasitiko. Dilanas Šri Lankoje dirbo restoranų ir barų sferoje, tad turėjo patirties, tačiau nekalbėjo lietuviškai. Todėl priėmėme jį į virtuvę. Jis pradėjo nuo paprasto pagalbinio virtuvės darbuotojo, o dabar jau šešerius metus yra pagrindinis virėjas“, – atskleidė Dilano vadovas ir restorano savininkas Tomas Anglickas.

„Su Dilanu bendrajame daugiau ne kaip direktorius su darbuotoju, o kaip draugai. Jis labai geras žmogus, nuoširdus, darbštus, visuomet turi daug idėjų ir pasiūlymų, atsiduoda darbui ir jį myli“, – pasakojo restorano savininkas.

Nors Lietuvoje gyvena jau aštuonerius metus, Dilanas atskleidžia, kad daug Lietuvos vis dar nėra apkeliavęs, todėl laida pažintine taps ne tik žiūrovams, bet ir jam pačiam.

„Su laida mes aplankome tiek daug vietų, kur nesu buvęs. Bet dar įdomiau man susipažinti su tradiciniu lietuvišku maistu, filmuojant vis atsiranda dalykų, kuriuos valgau pirmą kartą. Man be galo įdomu ir esu labai patenkintas, galėdamas filmuotis tokiame projekte. Lietuva man labai graži, noriu joje gyventi, man čia gera“, – su šypsena sakė Dilanas.

Nauja laida žiūrovus kvies atsikelti nuo sofos, susiruošti kelionei ir kartu su kompanija vykti į gražiausias šalies vietas, kur jų lauks ne tik įdomios istorijos ir pažinimas, bet ir skaniausi patiekalai. Ši laida – tarsi Lietuvos kulinarinio turizmo gidas, padėsiantis žiūrovams lengviau išsirinkti, ką nuveikti bei kur skaniai pavalgyti vasarą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiesa

Tiesa portretas
Čia jis tikrai nebus vienišas mūsų lietuvės klaunės prie tokių puola joms reikia tik pinigų kas antra lietuvė nori užsieniečio

Algis

Algis portretas
Suprantama kad Lietuva atvykusiam is Srilankos, Afganistano, Indijos gali pasirodyt svajoniu salis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių