Dėl ko S. Jačėnas nepagailėjo brangiausio savo turto?

  • Teksto dydis:

Aktorius ir režisierius Sigutis Jačėnas kitą sekmadienį, birželio 7-ąją, grįžta į LNK transliuojamą „Teleloto“ žaidimą, kad vėl pradžiugintų žiūrovus ir žaidėjus savo legendiniu šūksniu „Skambu-uuu-ti-iiis!”. Pasiruošimas istoriniam lošimui neapsiėjo be išbandymų: menininkui teko į barzdaskučių rankas atiduoti savo įspūdingąją barzdą.

„Jau daug metų dalinu dovanas per Kalėdas. Su dirbtine barzda dirbti labai nepatogu, tad auginu savo. Nusiskutu kartą metuose – pasibaigus žiemos švenčių maratonui, o po to vėl visus metus auginu“, – linksmai kalbėjo S.Jačėnas.

Jis džiaugiasi ir didžiuojasi, kad barzda kasmet darosi vis baltesnė – esą geresnės spalvos už natūralią jokiomis priemonėmis dar nepavyko išgauti. Barzdai jis leidžia augti natūraliai – jos nekerpa ir nenaudoja jokių specialių priemonių.

„Štai tokia ji paprastai ir būna gegužę“, – glostydamas žilą smakrą sakė aktorius.

Prieš 1000-ajam „Teleloto“ lošimui skirtą fotosesiją S.Jačėnui teko išbandyti „Barzdaskučių“ salono meistrų rankų miklumą. Tačiau brangiausio savo turto ir svarbiausios puošmenos paaukoti nereikėjo: barzda buvo apkirpta ir sušukuota pagal geriausias barzdaskučių tradicijas neaukojant jos ilgio.

Iš pradžių kiek nerimavęs, ar procedūra nepakenks Kalėdų senelio įvaizdžiui, vėliau S.Jačėnas negalėjo atsidžiaugti.

„Tikrai norėčiau tokiu ritualu save pamaloninti bent kas kelis mėnesius“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių