Dėl egzekucijų narkomanams J. Tayloras nekoncertuos Filipinuose

  • Teksto dydis:

Amerikiečių muzikantas Jamesas Tayloras (Džeimsas Teiloras) atšaukė vasarį Filipinų sostinėje turėjusį įvykti savo koncertą, motyvuodamas tuo, kad šioje šalyje vykdomos neteisminės narkomanų ir narkotikų prekeivių egzekucijos „kelia didelį susirūpinimą ir yra nepriimtinos“.

„Grammy“ laureatas trečiadienį socialiniame tinkle „Twitter“ rašo labai laukęs pasirodymo Maniloje, todėl jam liūdna, kad buvo priverstas atšaukti koncertą. 

Muzikantas atsiprašė savo gerbėjų Filipinuose ir nurodė, kad bus grąžinti visi pinigai už parduotus bilietus į vasario 25 d. turėjusį vykti koncertą.

J. Tayloras nurodė, kad šis sprendimas nepaveiks kitų suplanuotų jo pasirodymų Honkonge, Singapūre ir Naujojoje Zelandijoje.

Nuo to laiko, kai birželio 30 d. Rodrigo Duterte (Rodrigas Dutertė) buvo prisaikdintas Filipinų prezidentu, per kovos su narkotikais kampaniją buvo nužudyta jau daugiau kaip 6 tūkst. narkotikų prekeivių ir narkomanų.

Žmogaus teisių gynėjai ir Vakarų valstybės pasmerkė šiuos žudymus.

Įstatymo viršybė

J. Tayloras pripažįsta, kad priklausomybė nuo narkotikų yra visame pasaulyje egzistuojanti problema, tačiau jis nepritaria Filipinų kovos su narkotikais metodams.

„Asmenų, atsakingų už nelegalią prekybą narkotikais, persekiojimas ir patraukimas atsakomybėn laikantis įstatymų yra suprantamas ir netgi pagirtinas dalykas“, – rašo muzikantas „Twitter“.

„Tačiau pastaruoju metu pasirodę pranešimai iš Filipinų apie neteisimines įtariamų pažeidėjų egzekucijas kelia didelį susirūpinimą ir yra nepriimtinos visiems, gerbiantiems įstatymo viršenybę“, – pažymi jis.

Ši J. Tayloro žinutė sulaukė įvairių reakcijų. Vieni gyrė muzikantą, reiškė pagarbą jo pozicijai ir ragino kitus atlikėjus pasekti jo pavyzdžiu. Tuo tarpu keli R.Duterte šalininkai pareiškė, kad J. Taylorui derėtų savo akimis pamatyti situaciją šalyje užuot tikėjus žiniasklaidos pranešimais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių