Dėl arabų kalbos „YouTube“ žvaigždė išvarytas iš lėktuvo

  • Teksto dydis:

Iš Jemeno kilęs niujorkietis „YouTube“ žvaigždė Adamas Salehas paskelbė boikotą oro linijoms „Delta Airlines“. Taip pasielgta dėl to, kad dėl to, kad jis ir jo draugas buvo išvaryti iš lėktuvo, nes tarpusavyje kalbėjosi arabiškai.

„Delta Airlines“ atstovai nurodė, kad A. Salehas ir jo draugas Slimas Albaheris trečiadienio rytą buvo paprašyti palikti iš Londono į Niujorką turėjusį skristi lėktuvą dėl nenurodyto „pažeidimo“.

„Lėktuve kalbėjomės kita kalba, o dabar mus išvaro“, – vaizdo įraše, užfiksuotame incidento metu, sakė 23-ejų metų vaikinas, kurį kanale „YouTube“ seka per 2,2 mln. žmonių.

A. Salehas sakė, kad telefonu kalbėjosi su savo mama, o kiti keleiviai dėl to pasiskundė ir jam buvo liepta palikti lėktuvą.

„Jūs esate rasistai, – sakė jis. – Kalbėjau kita kalba ir jūs sakot, kad jaučiatės nejaukiai! Negaliu patikėti. Kalbėjome kita kalba ir prieš mus, barzdotus vyrus, nusiteikė šeši baltaodžiai.“

„Viso gero“

Vaizdo įraše matomi keli keleiviai garsiai reiškiantys palaikymą A. Salehui ir nesutinkantys su oro linijų darbuotojų sprendimu, tačiau kiti lėktuve buvę žmonės atrodė patenkinti ir mojuodami vaikinams sakė „Viso gero“.

A. Salehas nurodė, kad po kelias valandas trukusių patikrų į Niujorką galiausiai išskrido kitų oro linijų lėktuvu. Jis pareiškė tuoj pat susisieksiąs su savo advokatu.

Socialiniame tinkle „Twitter“ jo vaizdo įrašu iki trečiadienio vakaro buvo pasidalinta daugiau kaip 700 tūkst. kartų, o vaikino jame paskelbta grotažymė #BoycottDelta (boikotuokit „Delta“) tapo viena populiariausių.

Bėdos dėl arabų kalbos

Toks incidentas šiemet ne pirmas ne pirmas nutikęs, kai dėl arabų kalbos keleiviai patenka į bėdą – kartą keleiviai netgi sunerimo dėl vieno profesoriaus, sprendusio sudėtingas matematines lygtis, ir pamanė, kad šis kažką rašo arabiškai.

Tuo tarpu avialinijų „Delta Airlines“ pranešime sakoma, kad po incidento lėktuvo įgula ir keleiviai sakė, jog A. Salehas ir S. Albaheris „siekdami sutrikdyti lėktuvo salone buvusius žmones elgėsi provokuojančiai ir rėkavo“.

„Vienas jų, kuris, remiantis žiniasklaidos pranešimais, yra žinomas pokštininkas, filmavo, o jo bendrakeleivis skatino jį taip elgtis. Tačiau „Delta Airlines“ svarbiausia yra mūsų keleivių bei darbuotojų saugumas ir komfortas“, – sakoma pranešime. „Aišku, kad tie asmenys siekė pažeisti šį prioritetą“, – priduriama jame.

A. Salehas filmuoja įvairius surežisuotus pokštus paslėptomis kameromis (pranks) ir publikuoja juos savo „YouTube“ kanale.

„Taip, esame pokštininkai ir ta situacija primena istoriją apie berniuką, kuris melavo apie vilką, bet šiandien galite matyti, kad visa tai tikra“, – rašė jis tviteryje trečiadienio vakarą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai portretas
Kad tu ciurku kalbos niekas nemoka tai nelabai žinai kas gali but,tik balah bar bar ir bum,juos iš Europos aplamai vyt reikia o ne iš lėktuvo.

Tai

Tai portretas
Kad tu ciurku kalbos niekas nemoka tai nelabai žinai kas gali but,tik balah bar bar ir bum,juos iš Europos aplamai vyt reikia o ne iš lėktuvo.

Tai

Tai portretas
Kad tu ciurku kalbos niekas nemoka tai nelabai žinai kas gali but,tik balah bar bar ir bum,juos iš Europos aplamai vyt reikia o ne iš lėktuvo.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių