Deimantais inkrustuota „Hermes“ rankinė parduota už 270 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Deimantais inkrustuota krokodilų odos „Hermes“ su baltojo aukso detalėmis tapo brangiausiai aukcione parduota rankine pasaulyje – Honkonge ji buvo nupirkta už maždaug 270 tūkst. eurų.

Reta „Himalaya Niloticus Crocodile Diamond Birkin 30“ pirmadienį vakare atiteko anoniminiam pirkėjui, kuris aukcione dalyvavo telefonu ir už ją paklojo 2,32 mln. Honkongo dolerių (270 tūkst. eurų) – daugiau nei „Christie's“ prognozuoti 2 milijonai.

„Tai kainos už aukcione parduotą rankinę pasaulio rekordas“, – sakė „Christie's“ atstovas Honkonge Bingle'as Lee (Binglas Li).

Dizainerių kurtos rankinės vis dažniau vertinamos kaip galimybė investuoti ir yra naujausia kolekcininkų mada, aukcionuose kelianti kainas iki rekordinių aukštumų.

Ankstesnis kainos už rankinę rekordas buvo pasiektas pernai, taip pat Honkonge, kai fuksijų spalvos „Hermes“ renkinė buvo parduota už kiek daugiau nei 200 tūkst. eurų.

Šį pirmadienį parduota rankų darbo rankinė yra inkrustuota deimantais, o sagtis ir tradicinė „Hermes“ spynelė pagamintos iš 18 karatų baltojo aukso. „Manoma, kad kasmet pagaminama tik po vieną ar dvi „Diamond Himalayas“, – sakoma Londone įsikūrusio aukciono pareiškime.

Minima rankinė buvo pagaminta 2008 metais ir yra iš „Hermes“ legendinės „Birkin“ serijos, pavadintos aktorės ir dainininkės Jane Birkin (Džein Birkin) garbei.

Mažesnė rankinė „Himalaya Niloticus Crocodile Diamond Birkin 25“ bus parduota trečiadienį, už ją tikimasi nuo 1,3 mln. iki 1,5 mln. Honkongo dolerių.

Pirmadienio aukcionas buvo dalis firmos 30-mečiui Azijoje skirtų aukcionų, kuriems pasiūlyta įvairių prabangos prekių, tarp jų – kinų piešinių, laikrodžių, vyno.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių