Daugiausia „Grammy“ nominacijų gavo Jay-Z, dominuoja hiphopas

  • Teksto dydis:

Daugiausia „Grammy“ nominacijų – aštuonias – antradienį gavo Jay-Z (Džėj Zi), nuo kurio nedaug atsiliko kitas reperis, Kendrickas Lamaras (Kendrikas Lamaras), turintis septynias nominacijas.

Tokia šių reperių sėkmė žymi įspūdingą hiphopo pripažinimą kalbant apie pagrindinius muzikos industrijos apdovanojimus.

Jay-Z per savo karjerą yra laimėjęs 21 „Grammy“, bet niekada anksčiau nebuvo nominuotas svarbiose kategorijose kaip solistas. Šiemet jis su savo „4:44“ pretenduoja į „Metų albumo“ apdovanojimą, be to, yra nominuotas „Metų įrašo“ ir „Metų dainos“ kategorijose.

„4:44“ žymi 47-erių multimilijonieriaus sugrįžimą į muziką po kelerių verslui paskirtų metų. Jame atsiskleidžia neįprastai pažeidžiamas Jay-Z, kuris prisipažino buvęs neištikimas žmonai Beyonce (Bejonsė), gilinosi į slaptą lesbietišką motinos gyvenimą ir nagrinėjo rasinius santykius Jungtinėse Valstijose.

30-mečio K. Lamaro nominacijos susijusios su albumu „DAMN.“, kuriame jis po eksperimentų su džiazu ir elektronine muzika grįžo prie tradiciškesnio hiphopo.

Fanko stiliaus gaivintojas Bruno Marsas (Brunas Marsas) gavo šešias nominacijas, tarp jų – geriausio metų albumo už „24K Magic“.

„Despacito“, kuri populiariausių JAV singlų sąrašo viršūnėje išsilaikė daugiausiai savaičių per visą istoriją, buvo nominuota „Metų įrašo“ ir „Metų dainos“ kategorijose, kuriomis pagerbiami atitinkamai bendras atlikimas ir dainos kūrėjai.

Įrašų akademija, kurią sudaro daugiau kaip 13 tūkst. muzikos profesionalų, balsavimu išrinks laimėtojus, kurie bus paskelbti per metinę „Grammy“ įteikimo ceremoniją sausio 28 dieną.

Po 14 metų Los Andžele 60-oji ceremonija įvyks Jay-Z gimtajame Niujorke.

Hiphopas dominuoja pirmą kartą

Šiemet pirmą kartą dauguma nominacijų prestižiškiausioje „Metų albumo“ kategorijoje yra susijusios su hiphopu.

Toks proveržis įvyko po ne vienus metus skambėjusios kritikos, kad pramogų industrija nepakankamai pripažįsta afroamerikiečių atlikėjus.

Anksčiau šioje kategorijoje yra laimėję tik du albumai, kuriuose dominuoja repas.

2016 metais K. Lamaro plačiai pripažintas „To Pimp a Butterfly“ pralaimėjo Taylor Swift (Teilor Svift) „1989“. Šis Įrašų akademijos sprendimas buvo vertinamas prieštaringai.

Per šių metų vasarį įvykusią „Grammy“ įteikimo ceremoniją Adele (Adel) sutriko „Metų albumo“ kategorijoje su „25“ įveikusi Beyonce, kuri buvo nominuota už eksperimentinį „Lemonade“.

Šį kartą T. Swift buvo nominuota tik dviejose antraeilėse kategorijose, bet jos naujasis „Reputation“ išėjo per vėlai, kad galėtų pretenduoti į „Metų albumo“ apdovanojimą.

Edas Sheeranas (Edas Širanas), kuris nuo 2013-ųjų nominacijų gauna kasmet, šiemet svarbiose kategorijose taip pat neminimas, nors jo naujausias albumas „Divide“ sulaukė komercinės sėkmės.

Tarp kitų nominuotų reperių yra „Childish Gambino“, kuris pretenduoja į „Metų albumo“ ir „Metų įrašo“ apdovanojimus.

Lorde (Lord) yra vienintelė moteris, nominuota „Metų albumo“ kategorijoje. Nominaciją ji pelnė už savo „Melodrama“.

Dėl „Geriausio naujo atlikėjo“ apdovanojimo varžysis Alessia Cara (Alesija Kara) ir Khalidas (Chalidas), kurių daina prieš savižudybes „1-800-273-8255“ taip pat varžysis dėl „Metų dainos“ apdovanojimo.

Geriausiu nauju atlikėju taip pat pretenduoja tapti reperis Lil Uzi Vertas, kylanti popžvaigždė Julia Michaels (Džulija Maiklz) ir ritmenbliuzo dainininkė SZA.



NAUJAUSI KOMENTARAI

UZKNISOT!!!!!!!

UZKNISOT!!!!!!! portretas
Jei tas suknistas hiphopas- daina ir muzika, tai jus, dalbajobai apie tai nieko neišmanot. Kad ir kaip stengiausi, dainos ten NEGIRDŽIU!!, O muzika- trys natos, pasikartojančios, kiekvienam penktokui įkandama “rūšis”.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių