Dantimis „Lietuvos talentuose“ grojęs Mikas šiandien sukasi grožio pasaulyje

  • Teksto dydis:

Jei kitą savaitgalį užsukę į tarptautinę grožio industrijos parodą „Pelenė“ Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ pamatysite populiaraus televizijos projekto „Lietuvos talentai“ nugalėtoją Miką Stankevičių, nenustebkite. Mikas parodoje dantimis tikrai negros. Kartu su savo šeima parodoje „Pelenė“ jis pristatys natūralią profesionalams skirtą kūno ir plaukų kosmetiką. 

„Jūs neapsirikote, tai, ką dabar darau, yra grožio verslas. Dar svarbiau – švaraus grožio verslas“, - sako dvidešimt trejų metų vyras, šešiolikos tapęs vieno populiariausių televizijos talentų šou nugalėtoju. Apie Miką, grojantį dantimis, tuomet žinojo beveik visi.

Šiandien Mikas tai daro ypatingomis progomis, artimiausių draugų vakarėliuose. Dienomis jis dirba savo tėvų – Dainiaus ir Sonatos Stankevičių įkurtoje įmonėje „Hair Net“. „Rinkoje esame jau 14 metų, - pasakoja Mikas. – Baltijos šalyse atstovaujame natūralią italų kosmetiką „My Organic“. Mums rūpi ne tik rezultatas – gražiai krintantys plaukai ar švytinti oda, bet ir saugome juos, tausojame“. 

Prieš penkerius metus nusprendęs mokytis kulinarijos, Mikas mokslų nebaigė. „Tai buvo mano aistra, svajojau tapti šefu, tačiau mokslai visiškai nepatenkino lūkesčių. Mečiau juos ir nuėjau dirbti į šeimos verslą. Nuo tos dienos prasidėjo mano kelionė į grožio pasaulį“, - sako.

Karšto būdo ir labai užsispyręs, Mikas nuo vaikystės tėvų buvo auginamas ir auklėjamas taip, kad pirmiausia pats turi išmėginti, ką sumanęs. „Kitaip nieko nesužinosi“, - jie sakydavo. „Pradžia nebuvo lengva, - prisimena vaikinas. – Na, toks mokyklinis požiūris: reikia keltis ankstį, reikia į darbą, o juk nesinori, rutina nuobodu. Tačiau metams bėgant pareigos įaugo į kraują, pasidarė įdomu“.

Šiandien savo darbą Mikas vadina gyvenimo būdu. Jis bendrauja su klientais, aiškina jiems apie produktus, kuriuos pristato „My Organic“, veda seminarus ir pats daug mokosi. „Du ar tris kartus per metus vykstu į seminarus užsienyje, grožio pasaulyje mados ir produktai itin greitai keičiasi, atsiranda vis kas nors naujo, – sako. – Jei nori Lietuvoje skleisti žinias, turi ir pats daug žinoti“.

Kolegijai ar universitetui Lietuvoje aukoti laiko Mikas nėra nusiteikęs. „Darbe ir mokymuose galiu išmokti daugiau, – neabejoja. – Per vienus mokymus Anglijoje mums į galvą sukišo tiek žinių, kiek per metus universitete negautum. Šiais laikais nėra sudėtinga rasti informacijos, kurios tau reikia. O juk virėjų mokykloje taip ir būdavo: eik, susirask, paskui man papasakosi“.

„Lietuvos talentų“ nugalėtojas neslepia, kad potraukis scenai kartais dar prasiveržia. „Tada scena mane visiškai užbūrė, – prisipažįsta. – Bet man buvo 16, o dabar – 23-eji. Dėmesiu mėgaujuosi per mokymus, man patinka, kai žmonės manęs klauso, kai galiu jiems papasakoti įdomių ir naudingų dalykų“.

Balandžio 8-10 dienomis „Litexpo“ parodų ir kongresų centre M.Stankevičių bus galima pamatyti ir jo pasakojimų apie natūralų grožį paklausyti „My Organic“ stende.

Iš viso parodoje dalyvaus daugiau nei 360 dalyvių, 17-kos šalių geriausi kirpimo, makiažo meistrai, beveik visos Lietuvos grožio specialistų mokymo įstaigos, vyks Metų pedagogo rinkimai, daugybė seminarų, mokymų ir kūrybos dirbtuvių. Atskiroje profesionalų erdvėje vyks Atvirasis Lietuvos čempionatas, VII atvirasis Lietuvos kosmetikų ir kosmetologų konkursas bei antrą kartą organizuojamas festivalis nagų industrijos specialistams „Baltic Nail festival“ . Čempionatuose teisėjaus tarptautinės klasės teisėjai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių