„Dainų dainos“ komisijoje – dar vienas naujas veidas

LRT TELEVIZIJOS muzikinio projekto dalyviai iš savo kūrybos arsenalo traukia vis žinomesnius kūrinius, o „Dainų dainos“ autoriaus titulą pelnyti nori vis daugiau kompozitorių. Antradienio vakarą prie vyresniųjų kompozitorių pirmą kartą konkurse prisijungė ir Kęstutis Antanėlis.

Be jo, vyresniesiams kompozitoriams atstovavo Ovidijus Vyšniauskas, Viktoras Prapras, Algimantas Raudonikis ir Robertas Stanionis. Tarp jaunesniųjų kompozitorių  – Stano, Deividas Zvonkus, Laura Remeikienė, Andrius Borisevičius ir Edgaras Lubys.

Kęstučio Antanėlio operos „Peras Giuntas“ ištrauką „Mama“ atliko LEU choras ir Gražvydas Sidiniauskas. Šios operos premjera įvyko 1997 metais.„Labai džiaugiuosi, kad mūsų tarp atsirado toks „sunkiasvoris“ kompozitorius“, – kalbėjo Stano. Jis taip pat pasidžiaugė atlikėjo G. Sidiniausko pasirodymu. „Klausiau ir – tiek daug jausmų, tiek daug spalvų“, – žavėjosi L. Remeikienė. „Tokiai muzikai ši scena kiek mažoka“, – įvertino A. Borisevičius. „Jaučiu, kad Kęstučio kūrinys mus visus įvedė į tam tikrą rimtį, pajutau, kad esu konkurse, ne pramoginėje laidoje“, – sakė E. Lubys.

Merginų grupė „Pop ladies“ scenoje pristatė D. Zvonkaus kūrinį „Ruduo“. „Nuotaika tikrai labai rudeninė“,  – kalbėjo A. Raudonikis. „Kūrinys nepasirodė rudeniniu, tai – roko baladė. Labai įdomus pasirinkimas“, – nutarė R. Stanionis.

O. Vyšniauskas atliko dainą „Kur bėga Šešupė“ pagal Maironio eiles. D. Zvonkaus teigimu, toks kūrinys gali gimti tik iš širdies. A. Borisevičiau manymu, kur dainas apie „Lietuvą“ – rizikinga, tačiau autoriui puikiai pavyko. 

Evelina Sašenko pasirodė su E. Lubio kūriniu „Po rudenine saule“. „Daina gerąja prasme tradiciška, tačiau stipri“, – sakė K. Antanėlis. Jis daug liaupsių turėjo atlikėjai. Prie komplimentų prisidėjo ir R. Stanionis.

Mečislovas Subelis, Edmundas Seilius ir Viktoras Malinauskas sudainavo A. Raudonikio dainą „Mylimos akys“. „Maestro reikėtų siųsti į „Euroviziją“, jis turi daug parako“, – šypsojosi D. Zvonkus. „Mane šitas tercetas sužavėjo, daina pakilo į kitą lygį“, – gyrė L. Remeikienė. 

Stano dainą „Aš pasirašau“ pristatė grupė „69 danguje“. „Žodžių paprastumas nesupaprastino dainos. Daina nuotaikinga ir aiški“, – įvertino K. Antanėlis.  R. Stanionio manymu, daina turi visus šlagerio bruožus.

E. Sipavičius atliko legendinį R. Stanionio kūrinį „Antilopė“. Stano pagyrė kompozitoriaus kūrybą. D. Zvonkaus teigimu, jis šią dainą mėgo vaikystėje, mėgsta dabar ir tiki, kad mėgs senatvėje. L. Remeikienė paantrino, kad tai jai – mėgstamiausia šio kompozitoriaus daina. E. Lubio pasakojimu, šį kūrinį nuolat niūniuodavo jo mama. „Pakvipo labai geru skoniu, ačiū, – sakė jis.

Olegas Ditkovskis ir Neda Malūnavičiūtė scenoje pasirodė su A. Borisevičiaus kūriniu „Jeigu tu gali“. „Neįtikėtinai gerai parašytas kūrinys ir nė kiek ne kūdžiau atliktas. Aukščiausia klasė“, – žavėjosi K. Antanėlis. V. Prapras tikino taip pat esantis sužavėtas. 

V. Prapro kūrinį „Lietuvaitė“ patikėta atlikti ansambliui „Sare roma“. „Daina yra šimtaprocentinis šlageris, o Viktoras – šimtaprocentinis šlageristas“, – juokavo D. Zvonkus.

Choras „Chameleonas“ sudainavo L. Remeikienės kūrinį „Paukštelis ir žuvytė“. „Norėčiau į šio choro koncertą, mačiau du pasirodymus ir man labai patiko“, – gyrė O. Vyšniauskas. „Geras, teatrališkas reginys. Padaryta paprastai ir įtikinamai“, – komplimentų negailėjo ir K. Antanėlis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių