„Dainų daina“: pirmąją vietą dalijasi net du kūriniai

 Šeštadienio vakarą „Dainų dainos“ nugalėtojomis tapo net dvi dainos – „Už strazdo giesmę“ ir „Išdalinau“. Šie du kūriniai ir daina „Laikui“ patenka į tolimesnę kovą dėl „Dainų dainos“ vardo.

Bendri balai:

„Už strazdo giesmę“ – 22 balai

„Išdalinau“ – 22 balai

„Laikui“ – 15 balų

„Tuk, širdele“ – 13 balų

„Lietuva“ – 13 balų

„Lietuva, būk mana“ – 11 balų

„Lauk, mano meile“ – 8 balai

„Ateina metas“ – 6 balai

„Ten rasi (tris naktis)“ – 4 balai

Komisijos balai:

„Išdalinau“ – 87 balai

„Už strazdo giesmę“ – 86 balai

„Laikui“ – 71 balas

„Lietuva“ – 65 balai

„Lietuva, būk mana“ – 58 balai

„Tuk, širdele“ – 54 balai

„Lauk, mano meile“ – 50 balų

„Ateina metas“ – 42 balai

„Ten rasi (tris naktis)“ – 37 balai

Žiūrovų balsai:

„Už strazdo giesmę“ – 9599 balsai

„Išdalinau“ – 9444 balsai

„Tuk, širdele“ – 8730 balsų

„Laikui“ – 6807 balsai

„Lietuva“ – 3542 balsai

„Lietuva, būk mana“ – 3046 balsai

„Lauk, mano meile“ – 1937 balsai

„Ateina metas“ – 1907 balsai

„Ten rasi (tris naktis)“ – 880 balsų

Antrajame pusfinalyje jaunesniųjų kompozitorių kartai atstovavo Deivydas Zvonkus, Stano, Laura Remeikienė, Gintarė Karaliūnaitė ir Vudis.

Vyresniųjų kompozitorių gretose – Galina Savinienė, Vytautas Šiškauskas, Robertas Stanionis, E. Kučinskas ir Ovidijus Vyšniauskas.

Pirmąją vakaro dainą „Laikui“ atliko pats autorius – V. Šiškauskas. D. Zvonkaus manymu, tai – XXI amžiaus užstalės daina, kuri jau spėjo įsitvirtinti klausytojų širdyse. „Manau, žiūrovai ją tikrai pamėgę ir savo simpatijas išreikš aktyviu balsavimu“, – patikino jis.

D. Zvonkaus kūrinį „Ten rasi (tris naktis)“ atliko dainininkė Liepa Mondeikaitė. „Abi Deivydo dainos yra vertos tapti finalininkėmis, o Liepos aksominis balsas šį kūriniui labai papuošė“, – sakė V. Šiškauskas.

Trečiojį šeštadienio vakarą skambėjo G. Savinienės daina „Lietuva“, kurią atliko „Liepaitės“. „Ši daina kupina patriotizmo, įkvepianti vaikus mylėti savo šalį“, – sakė G. Karaliūnaitė. Jai antrino D. Zvonkus, sakydamas, kad šis kūrinys kelia visos tautos dvasią.

D. Zvonkaus dainą „Lietuva, būk mana“, pritariant chorui, atliko Katažina Zvonkuvienė. „Dainos, skirtos Lietuvai, yra sudėtingos ją rašančiajam, nes juntama didelė atsakomybė. Manau, kad šis D. Zvonkaus kūrinys – vykęs ir nuoširdus“, – sakė R. Stanionis. Jam pritarė E. Kučinskas: „D. Zvonkus – profesionalus kompozitorius, o daina – didinga, plati. Prieš tai nuskambėjęs G. Savinienės kūrinys išlaikė metų išbandymus, šiai dainai taip pat linkiu dar daug dešimtmečių būti dainuojamai ir klausomai.“

Gražvydas Sidiniauskas atliko Stano dainą „Lauk, mano meile“. „Dainos stiprioji pusė – įsimintina melodija. Be to, Stano turi režisūrinį gebėjimą, puikiai mato visumą. Apie meilę kuriama daugiau minorinių, lyrinių dainų, o ši – mažorinė, šviesi, išskirtinė. Iš kuklaus motyvo išvystytas gražus melodijos fragmentas“, – dainos privalumus vardijo G. Savinienė. Su ja nesutiko E. Kučinskas, kurio nuomone, daina neturi aiškaus adresato.

L. Remeikienė kartu su dukra Jore, pritariant studijos vaikams, atliko savo dainą „Tuk, širdele“. „Labai šilta ir miela dainelė. Tačiau manau, kad ši daina labiau tiktų „Dainų dainelės“ konkursui“, – sakė G. Savinienė. „Man šį kūrinį komentuoti labai sudėtinga, kadangi klausydamas jo galvoju apie artimus žmones. Manau, komerciniu požiūriu ji taip pat yra sėkminga, nes yra emocinga ir veikia žmonių jausmus“, – tikino R. Stanionis.

Akompanuojant styginių kvartetui dainą „Už strazdo giesmę“ atliko jos autorius E. Kučinskas. Šiai dainai simpatijų neslėpė laidos vedėjas Arūnas Valinskas. „Šis kūrinys turi ir svorį, ir gylį, ir prasmę. Klausydamas šios dainos suprantu, kad niekada nesukursiu nieko panašaus“, – sakė Stano. Komisija gyrė ne tik muzikos autorių E. Kučinską, bet ir teksto autorių Gintarą Patacką. „Labai retai graudinuosi, klausydamas kūrinio. Bet šios dainos metu ašaros spaudė gerklę“, – atviravo D. Zvonkus.

Dainą „Išdalinau“ atliko jos autorius O. Vyšniauskas. „Klausant šios dainos norisi ir verkti, ir šokti tuo pat metu. Net neabejoju, kad ji bus finale, tik neįsivaizduoju, koks kūrinys galės su šia daina susikauti“, – sakė Stano.

Antrąjį pusfinalį užbaigė V. Šiškausko daina „Ateina metas“, kurią autorius atliko su Lietuvos edukologijos universiteto choru „Ave vita“. „Ne visi V. Šiškausko kūriniai man yra artimi, tačiau šis – labai patiko ir nustebino gerąja prasme. V. Šiškauską, kaip kompozitorių, „Dainų dainoje“ pamačiau visai kitokį“, – sakė Stano.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ema

Ema portretas
Laida gal ir nieko, bet laidų vedėja Beata kažkokia tragedija, nei išvaizdos, nei balso tembro.

a

a portretas
pritariu del vedanciuju,labai patiko Beata,bet Valinsko darkymasis ir per daug sau leidimas viska sugadina.kur ziuri laidos kurejai

Rega

Rega portretas
,,Dainų daina''tikrai labai įdomi laida,tik siaubingai ėmė darkytis laidos vedėjai.Dar iki šiol Beata kultūringiau elgėsi,bet,matyt,blogas pavyzdys patraukia-būtent Valinsko nusišnekėjimai,svaičiojimai,netaktas dainų kūrėjų atžvilgiu- tikrai nemalonu buvo nei žiūrėti,nei klausyti.Vis dėlto juk tai valstybinė televizija ir reikėtų nenuleisti jos iki bulvarinės.Šios laidos metu net alkoholio vienam iš komisijos narių buvo atnešta.Viršūnė!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių