Dainininkė A. Pilypaitė: batus geriausia rinktis kartu su vaikais

  • Teksto dydis:

Viena populiariausių Lietuvos atlikėjų, puikiai visiems žinoma Asta Pilypaitė šalia koncertų ir daugybės kitos veiklos visuomet randa laiko savo dukroms. O kur mergaitės – ten ir batai! Batų ieškoti  merginos visada traukia kartu.

A. Pilypaitės šeima – moteriška. Ji augina dvi mergaites – paauglę Saulę ir jaunėlę Rūtą, tad vaikščiojimas po parduotuves joms – natūralus ir dažnas procesas. „Mano mergaitės jau domisi mada, jos naujovėmis, mėgsta drabužių ir batų paieškas ir turi tam daug daugiau kantrybės nei aš“, – nusijuokia Asta. „Žinau, kad išėjus apsipirkti, teks nueiti ne vieną kilometrą.“

Dukros avalynę renkasi pagal savo skonį

Dukroms augant, keičiasi ir mamos pagalba renkantis batus. Anksčiau Asta avalynę mergaitėms pirko vadovaudamasi savo batų vertinimo kriterijais. Šiandien ji turi atsižvelgti ir į dukrų norus ir stilių. „Dabar viena batų savo dukroms niekada neperku, visuomet einame kartu. Vienąkart jau pasimokiau – išrinkau, mano nuomone, puikius batus – patogius, tvirtus, kokybiškus, bet dukrai nepatiko ir tiek. Taip niekada jų ir neapsiavė“, – šypsosi Asta. Renkant pirmuosius batukus, dainininkei svarbiausi kriterijai buvo tinkamai pritaikyti batukus prie besivystančių pėdučių: taisyklingi išlenkimai, batai tinkamo dydžio, kad nesmuktų ir nespaustų, o vaikas jaustųsi laisvai.

Pasak vaikiškos avalynės specialistų – tai vienas svarbiausių tinkamos avalynės požymių. Jei auganti pėdutė bate bus suspausta, ji stengsis prisitaikyti prie bato formos, todėl gali iškrypti. Tačiau jei avalynė bus per laisva, maža kojytė gali krypti – taip padidėja ir traumų tikimybė.

Dukros – stiliaus patarėjos

Dabar, kai A. Pilypaitės mergaitės jau paaugusios, joms labai svarbi ir avalynės išvaizda. „Rūta ir Saulė jau pastebi, kurie batai madingi, kurie ne. Įtaką joms daro ir reklamos, ir parduotuvių vitrinos, ir klasės draugai. Ypač batų stilius svarbus mažylei – ji anksti pradėjo reikšti savo nuomonę. Be to, mažoji taip pat niekad nepraleidžia progos apsiavus mamos batus pasivaikščioti po namus ir pasižiūrėti į veidrodį“, – pasakoja dainininkė.

Ji džiaugiasi, kad dukros rūpinasi ne tik savo avalyne, bet taip pat yra mamos stilistės ir patarėjos. „Žinoma, dukros visuomet įvertina mano naujus pirkinius, pasako savo nuomonę. Ne kartą net esu grąžinusi batų porą, nes ši nesulaukė tinkamo dukrų įvertinimo“, – juokiasi Asta.

Svarbiausia – natūralios medžiagos ir patogumas

Astos nuomone, svarbiausia, kad vaikiška avalynė būtų patogi. „Jei moterys ir gali šiek tiek pakentėti, avėdamos aukštakulnius, vaikams tai visiškai nepriimtina. Labai svarbu, kad vaiko kojytė galėtų laisvai judėti, kad vaikas galėtų drąsiai bėgioti, jaustis užtikrintai ir patogiai“, – neabejoja Asta.

Žinoma, dažnai nutinka taip, kad dukros išsirenka jų akiai gražius ir stilingus batukus, tačiau jie nepraeina „mamos patikros“. „Kai nuomonės išsiskiria, stengiamės ieškoti kompromiso – ieškome panašaus stiliaus, bet geresnės kokybės batų.“ Ne mažiau svarbus Astai kainos ir kokybės santykis, tad batus tiek dukroms, tiek sau ji perka tik juos įvertinusi.

Astos paauglystės prisiminimuose – išskirtiniai sportbačiai

Paklausta, kurie batukai jai vaikystėje buvo patys mėgstamiausi, Asta nedvejodama atsako: „Net ne vaikystėje, o jau ankstyvoje paauglystėje turėjau gražius rusvos spalvos sportbačius su juostelėmis – jie buvo ypatingi. Tuo metu įdomesnių batų nebūdavo lengva rasti, o šiuos laisvalaikio sportbačius man parvežė geriausios draugės mama – ir draugei, ir man. Abi ir vaikščiodavome laimingos iki ausų, apsiavusios naujaisiais batukais.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Danute .

Danute . portretas
Labiausiai is suo verslo patinka kaip ir Merunas Asta Pilypate, grazi , gerai dainuoja niekada neissisoka, neziurint ,mano manymu, i visus gyvenime patirtus sunkumus.Nekoncertuoja pusnuoge, padoriai apsirengusi na vienu zodziu nuostabi daininke,zaviuosi ja , kuo didziausios sekmes jai ir jos seimai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių