Dainininkė Girmantė: nebijau pasirodyti melancholiška

  • Teksto dydis:

Neseniai paskelbusi apie žiemą įvyksiantį debiutinio albumo „Mood“ pristatymą dainininkė Girmantė dalinasi naujausia savo daina – Vytauto Bikaus ir Gabrielės Griciūtės kūriniu „Negaliu pamiršti“. Anot atlikėjos, tai – viena liūdniausių albumo dainų, tačiau Girmantė nebijo būti apkaltinta „Lietuviška melancholija“. „Tai tik dar viena mano pusė, kuria noriu pasidalinti su klausytojais“, – teigia dainininkė ir tikina, kad dar išgirsime ir linksmesnių jos kūrinių.

– Girmante, tai jau antroji tavo daina, pristatyta šiais metais. Apie ką ji?

– „Negaliu pamiršti“, kaip tikriausiai ir dauguma dainų, yra apie nelaimingą meilę (šypsosi – aut. past.). Tikriausiai ši daina bus liūdniausia visame albume. Ji man apie tai, kad, rodos, turėtum pamiršti žmogų, bet viskas aplinkui jį primena. Turi susitaikyti, jog lieki vienas, nors ir nemoki būti be to žmogaus. Nes jis išeidamas išsineša namų jaukumą ir širdies ramybę. Tačiau galbūt klausytojams daina „kalbės“ apie kitokius dalykus – visi juk girdime, suprantame skirtingai. Dėl to albumas ir vadinsis „Mood“ – jame yra ir piktų, ir šviesių, ir liūdnų, bet viltingų dainų, kurias kiekvienas, tikiuosi, priims savaip.

– Ilgą laiką atlikai tokių atlikėjų kaip Adele, Beyonce ir Whitney Houston dainas. Ar ir būsimame tavo albume bus jaučiama šių atlikėjų įtaka? Galbūt tai jaučiasi ir šiame kūrinyje?

– Sunku pasakyti. Nei aš, nei mano komanda sąmoningai nesiekėme, kad albumo dainos būtų į ką nors panašios ar primintų kokį kitą kūrinį. Visos programos, kurias esu atlikusi – labai skirtingos ir tam, kad galėčiau profesionaliai jas sudainuoti, turėjau daug dirbti. Pavyzdžiui, Beyonce dainos reikalauja labai plataus diapazono, tinkamo anglų kalbos tarimo, net aktyvesnio kvėpavimo. Tuo tarpu dainuojant Adele dainas teko paieškoti kitokių balso spalvų, negu esu įpratusi. Kaskart koncertuodama vis galvodavau „šią natą kitą kartą sudainuosiu geriau” arba „šį žodį ištarsiu gražiau”. Whitney Houston, Beyonce, Adele bei kitų atlikėjų dainos mane užaugino kaip dainininkę. Todėl galbūt netiesiogiai kažkokia įtaka yra, tačiau tikiuosi, kad žmonės neieškos panašumų, o atras mane iš naujo – kaip atlikėją ir kūrėją.

– Ar greitu metu sulauksime daugiau dainų iš naujojo albumo? Galbūt išgirsime jas dar iki albumo pristatymo?

– Taip, netrukus dienos šviesą išvys ir daugiau kūrinių. Šiuo metu albumas ir jo pristatymas man – prioritetas. O naujas dainas pirmieji galės išgirsti jau rugsėjo 19 ir 20 dienomis į paskutiniuosius „Meeting Adele” koncertus Vilniuje ir Kaune atvykę klausytojai.

– Paskutiniuosius? Vadinasi, nebeatliksi dainininkės Adele dainų?

– Šie koncertai paskutiniai, kuriuose atlieku koverių programas. Tai – lyg šio etapo užbaigimas. Esu subrendusi savo kūrybai, jaučiu, jog laikas žengti kitą žingsnį. Tikiuosi, klausytojai mano muziką įvertins ir mane palaikys. Nes žmonės, ateinantys į koncertus su džiaugsmu – variklis toliau dainuoti ir kurti.

Naujoji Girmantės daina „Negaliu pamiršti“:



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių