Dainininkas V. Burnys neišgali vaikui nupirkti žieminių batų

  • Teksto dydis:

„Vytuk, ar tikrai tau nešalta?“ - su nuostaba ir sumišimu veide, pamatęs visiškai suplyšusius septynmečio batus, kuriais jis išsiruošė į mokyklą, klausė grupės „Išjunk šviesą“ lyderis Valdas Burnys. Praėjusią savaitę jis priėmė ekonomistės  Aušros Maldeikienės mestą iššūkį laidoje „Išgyvenk, jei gali“ ir septynioms dienoms užėmė vienišos mamos iš Marijampolės, Rasos Žiemienės, vietą.

Išmaitinti keturis šeimos vaikus Valdas gavo vos 22,5 euro, tiek, kiek lieka ir Rasai. Netrukus garsų vyrą ištiko pirmosios rimtos bėdos. Ką daryti, kai vaiko batai nepataisomai suplyšę, o už naują porą reiktų atiduoti visą savaitei  skirtą šeimos biudžetą?

Tokios ekstremalios gyvenimo sąlygos nejaukiai privertė jaustis net visada puikiai nusiteikusį V. Burnį. Vis dėlto, dainininko teigimu, nuleisti rankų negalima net kritinėse situacijose. Keturi vaikai, kuriems trūksta net batų, itin skurdi buitis ir aibė skolų - tik kelios pagrindinės vienišos mamos Rasos problemos: „Situacija išties kebli, nes ne ponia Rasa prisidarė skolų, o moka už savo velionio vyro paimtus kreditus“, - komentavo dainininkas.

„Tokios pajamos ir gyvenimo sąlygos užkerta kelią bet kokiam kultūriniam ugdymui, o tuo pačiu ir sumažina galimybes ateityje vaikams išbristi iš skurdo liūno“, - žodžių į vatą nevyniojo Aušra Maldeikienė.

Į keblią situaciją pakliuvęs „Išjunk šviesą“ lyderis pagalbos ieškos ir valdiškuose koridoriuose, ir pas kaimynus, ir tiesiog grodamas gatvėje: „Iki šiol gatvėje yra tekę groti tik savo malonumui“, - prisipažino Valdas.

Ar protingai V. Burnys išleido 22 eurus, už kuriuos nuolat gyventi turi vienišos mamos Rasos šeima? Ar pavyks jam pasikalbėti su seniūnu ir surasti vaikui batus? Kokios nuomonės apie susidariusią situaciją bus laidos ekspertė, kandžių replikų nevengianti ekonomistė A. Maldeikienė? Visi atsakymai atsinaujinusioje laidoje Išgyvenk, jei gali” šio trečiadienio vakarą 20 val. per BTV.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių