D. Vaitiekūnas atskleidė, kodėl debiutinį albumą išleido pasivadinęs kitu vardu

  • Teksto dydis:

„Gulėti, gulėti, gulėti, su kažkuo vis gulėti, gulėti!“ – tokiomis provokuojančiomis eilutėmis prasideda daina iš solinio Vitalijaus Špokaičio (Dominyko Vaitiekūno alter ego) albumo. Anot atlikėjo, poravimosi klausimas yra daug kam aktualus, tačiau jo naujoji muzikinė programa nėra vien tik apie tai.

Aktorius ir muzikos atlikėjas Dominykas Vaitiekūnas (31 m.) teigia, jog svarbu nesipykti su savimi ir siūlo būdą, kaip tai padaryti: „Su savimi susitarti ir nesipykti sunku. Tai gali būti nelengvas procesas. Todėl šiam procesui sukūriau muzikinę programą „Geras Žmogus“, kurią juokaudamas vadinu metodine medžiaga. Siūlau ne tik pasiklausyti, bet ir įsiklausyti – galbūt ši programa kažkam padės tapti geresniu žmogumi. Ne kitiems, o pačiam sau“, – sako Dominykas, pristatydamas debiutinį albumą „Geras Žmogus“, kuris išlestas Vitalijaus Špokaičio sceninio pseudonimo vardu.

Debiutiniame albume iš viso yra 13 dainų – 13 šiuolaikiniam žmogui aktualių temų, kaip, pavyzdžiui, nuolatinis laiko trūkumas, kitų mums keliami lūkesčiai, albume yra net daina, specialiai skirta atsikratyti savigraužos. „Tai temos ir problemos, dėl kurių mes mėgstame save graužti ir kurias esame linkę dramatizuoti“, – teigia atlikėjas bei kviečia nustoti tai daryti.

Albumas „Geras Žmogus“ nėra visiškai autobiografinis Dominyko projektas. „Nenoriu, kad mane šimtu procentų tapatintų su tuo, apie ką dainuoju ir ką pasakoju savo naujausioje programoje, todėl pasirinkau sceninį Vitalijaus Špokaičio slapyvardį. Dalis tekstų parašyti remiantis ne tik mano, bet ir draugų, sutiktų žmonių ar vyrų, su kuriais ėjau į pasimatymus, patirtimis“, – teigia aktorius ir priduria, kad programa vis tik yra meninė, ne dokumentinė, todėl nereikėtų visko priimti „už gryną pinigą“.

Ironijos nestokojančiuose muzikos tekstuose atlikėjas įpynė ir pasaulinių prekių ženklų, tokių kaip „Revolut“ ir „Ikea“ vardus. Atlikėjas pasakoja, kad jį patį erzina socialinės medijos keliami lūkesčiai: „Gali išeit iš proto nuo visų šiuolaikiniam žmogui primetamų žodžių „reikia“. Toks jausmas, kad jeigu neturi „revoliuto“ ar sekmadieniais nevalgai kukuliukų „Ikėjoje“, tai tu jau nebe žmogus, todėl aš tai ir padainavau: „Reikia pamatyt reklamą, kuri laimėjo „Kanų liūtą“ ir būtina įsigyti „revoliutą“, – skamba dainoje „Reikia“.

Elektroninė albumo versija šiandien jau pasirodė muzikos pasiklausymo platformose internete, jas galite pasiklausyti čia.

Debiutinį albumą įsigyti galėsite jau nuo rytojaus – „Vilniaus knygų mugės“ metu, „Muzikos salėje“ – Vitalijaus Špokaičio stende. Albumas išleistas ne tik kompaktinio disko, bet ir USB atmintinės pavidalu.

Kovo 16 d., gyvos muzikos klube „Tamsta“ klausytojai kviečiami į albumo pristatymo koncertą, kuriame atlikėjas plačiau pristatys muzikinę programą „Geras Žmogus“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių