D. Norvilas apie pirmąjį šuolį parašiutu: niekada nesu taip bijojęs

  • Teksto dydis:

Šio sekmadienio LRT televizijos laida „Tikri vyrai“ paneigs visų skeptikų žodžius apie tai, kad televizijoje rodoma tik suvaidinta realybė ir emocijos.

Būrys žinomų Lietuvos žmonių šioje laidoje ryžosi vienam didžiausių savo gyvenimo iššūkių – šuoliui parašiutu iš karinio transportinio lėktuvo „Spartan C27J“. Maksimalią adrenalino dozę gavę projekto dalyviai sunkiai galėjo tramdyti emocijas – vieni po šuolio dainavo, kiti puolė į glėbį savo instruktoriams, o dar kiti teigė neatsimenantys nieko, kas vyko žengus žingsnį iš lėktuvo.

„Neatsimenu, kada man dar yra buvę baisu gyvenime. Niekada nepamiršiu to momento, kai stovėjau ant rampos, to lėktuvo slenksčio, ir žiūrėjau žemyn”, – vis dar pritrenktas potyrių kalbėjo atlikėjas Deivis Norvilas. Jis ir dar keli praėjusio sezono dalyvių prisijungė projektui įsibėgėjus, kad pakeistų dėl sveikatos problemų ar koncertinės veiklos anksčiau turėjusius pasitraukti dalyvius.

„Tuo momentu man pakirto kojas, nes širdis, kaip minėjo instruktorius, tokiu metu plaka apie 220 kartus per minutę. Ten yra tiek adrenalino... o tada vienas žingsnis, ir mes neriam. Ore aš apsiverčiu ant nugaros ir matau mūsų lėktuvą. Krentu ir matau tą didžiulį lėktuvą kažkur viršuje... o pats krentu kaip velnias, greitis tuo metu pasiekiamas milžiniškas! Atsiminsiu tai visą gyvenimą“, – pasiekęs žemę gaudydamas kvapą įspūdžius pasakojo Deivis.

Tokiu pačiu būdu nusileido ir dainininkė Simona Nainė, kuri vos pasiekusi žemę iš laimės ėmė dainuoti. Tiek ji, tiek Deivis šoko net iš 3 kilometrų aukščio.

Vienintelė projekto dalyvė moteris, išdrįsusi šokti be instruktoriaus, buvo žurnalistė Neringa Skrudupaitė. Tiesa, jos nusileidimas nebuvo iki galo sklandus – moteris atsidūrė miežų lauke, tačiau tai jos įspūdžių neaptemdė. „Nieko nepamenu. Atsibudau tik tada, kai ant žemės jau vyniojau parašiutą, tai nežinau, kas čia įvyko. Sakė, kad leisimės minutę, o leidomės penkias. Linkėjimai vyrui“, – sunkiai kvapą gaudė ir žodžius rinko po šuolio priblokšta N. Skrudupaitė.

Tokiam iššūkiui pasiryžo ir reperis bei verslininkas Vytautas Medineckas-Ironvytas bei atlikėjas Justinas Lapatinskas, nors abu vyrai prieš kameras neslėpė didžiulės baimės.

Kad ir kiek emocijų suteikė šuolis parašiutu, projekto „Tikri vyrai“ dalyvių dar laukia finalinė apmokymų užduotis, kuriai jie ir ruošėsi visų pratybų metu.

Nesuvaidintos emocijos ir unikali proga pamatyti Lietuvos kariuomenės gyvenimą – jau šį sekmadienį 16:30 val. per LRT televiziją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių