D. Bilevičiūtė savo laidoje pirmiausia pakalbintų D. Grybauskaitę

Dainininkė Dalia Bilevičiūtė televizijoje pasigenda teigiamų, šviesių, vertybes diegiančių laidų ir solidesnio amžiaus vedėjų.

Dainininkė Dalia Bilevičiūtė televizijoje pasigenda teigiamų, šviesių, vertybes diegiančių laidų ir solidesnio amžiaus vedėjų.

– Pastaruoju metu beveik nežiūriu televizijos. Net kai man paskambina artimieji, draugai ir klausia, ar matau save, juokiuosi: "O ko į save žiūrėti? Aš pamenu, ką laidoje kalbėjau", – pradėjo pokalbį Daina.

– Televizija jus nuvylė?

– Dauguma temų, siužetų, projektų – labai neįdomūs. Atsirado daug brudo, tuštybių. Man nepatinka žiūrėti, kas ką spardo, muša, kiek vartoja alkoholio. Žinau, tokių dalykų yra, bet nenoriu jų matyti – man tai neįdomu. Juk yra ir nuostabių dalykų.

– Jums patinka tuščios, lengvos, paviršutiniškos laidos?

– Ne. Per pusmetį pasitaiko įdomių projektų. Bet dauguma laidų turbūt taikomos tiems, kurie rašo komentarus internete – statistiniam bambekliui, vidutiniam inteligentijos sluoksniui, sėdinčiam biure. Man neįdomūs žmonės, kurie nori riedėti į bedugnę. Kodėl pataikaujama jų arba provincijos skoniui?

Bendrauju su muzikantais, menininkais, ir jie pasigenda kažko šviesaus, gero. Laimė, dar liko sportas, o kur menas?

Televizijai daug įdomiau, jei Bilevičiūtė kur nors laksto pusnuogė ar kartą per keliolika metų surengia pikantišką fotosesiją. Mano rato žmonės nežiūri smurto, patyčių, žiaurumų.

– Kažkokios laidos jums įdomios?

– Pažintinės, informatyvios. Mielai, jei pataikau, žiūriu "Auksinį protą".

– Laidų yra įvairių. Ką norėsi, tą ir matysi.

– Mane stebina, kai sako, kad dauguma žmonių, ką neva rodo reitingai, žiūri tas baisias, tuščias laidas.

Provincijos žmonės? Ypač rudens, žiemos vakarais? Kuo mes juos maitiname? Toks jų gyvenimas? Geria alkoholį ir vienas kitą pjausto? Jei tie žmonės pasirinko tokį gyvenimo būdą – tebūnie, bet aš – nenoriu. O mes jiems neįdomūs?

Gerų, šviesių temų yra daug. Aš, pavyzdžiui, esu už natūralų grožį, ekologinius produktus. Esu 51 metų ir neleisiu savęs pjaustyti, pumpuoti, pūsti ir daryti mechaninių grožio operacijų. Save puoselėju natūraliai. Kodėl tokio amžiaus moterys turi būti nurašytos?

Juk akivaizdu, kad tie, kurie pumpuoja, pjausto, propaguoja plastines operacijas, uždirba didelius pinigus – tai jų verslas.

– Ko dar trūksta mūsų šalies televizijoms?

– Nesu nusistačiusi prieš jaunimą, tačiau žurnaluose, laikraščiuose, televizijoje plinta jaunų žmonių kultas. Puikiai pamenu jauną Jogailą Morkūną, kai jis pradėjo karjerą televizijoje.

Bet užsienio televizijose matau daug vidutinio ir solidaus amžiaus vedėjų. Jie profesionalesni už jaunimą, turi patirties ir, beje, gerai atrodo. Kodėl pas mus tiek mažai brandaus amžiaus vedėjų?

Pamenu, konservatorijoje dėstė a. a. aktorė Kazimiera Kymantaitė. Jai buvo daugiau kaip 70 metų. Ji vesdavo paskaitas, pasidažiusi plaukus rožine spalva, su šaliku, basomis. "Ką, negaliu būti kaip pankė?" – šypsodamasi sakydavo. O mes klausydavome jos paskaitų išsižioję.

Džiaugiuosi, kad dar liko keli vyresni vedėjai. Džiaugiuosi dėl Astą Masalskienę, kuri puikiai atsilaiko ir galbūt neįsižeis, kad ją vadinu vidutinio amžiaus moterimi.
Trūksta laidų, nešančių gėrį, vertybes. Vakar skubėjau namo ir mielai žiūrėjau jau šimtą kartų matytą animacinį filmuką apie katiną Garfildą, kurį įgarsino a. a. Vytautas Šapranauskas.

Net užsirašiau katino žodžius: "Man močiutė taip prisakė su berneliais nekalbėti, kaip katytė vijo pelę – paklausykite dainelę."

Daugiau šviesos, teigiamų dalykų įdiekime vaikams. Suprantu, kad reikia laidų, kurios gvildentų problemas. Bet dabar jaunimas prisižiūri žiaurumų ir jiems normalu kažką suspardyti, papjauti. Ar tai – laidos, propaguojančios vertybes?

– Kokia televizijos laida būtų pagal Dainą Bilevičiūtę?

– (Juokiasi.) Oho! Geros nuotaikos, su pozityviomis idėjomis ir žiniomis. Arba pokalbių laida. Kažkada norėjau vesti naktinę pokalbių laidą. Panašią mačiau Rusijos televizijoje, kai keturios žinomos moterys kalbina vyrą apie gyvenimą, šeimą, seksą, vertybes. Ir rimtai, ir su nebanaliu humoru.
Puikiai pamenu, kai pirmą kartą gyvenime pamačiau Byną. Tuomet buvo sunki, bloga diena. Pamačiusi Byną vaidinusį Atkinsoną, galvoju, o kas čia toks keistas? Bet po keliolikos minučių sėdėjau neatsitraukdama nuo ekrano ir kvatojau.

– Beje, kokį vyrą pirmą kviestumėte pokalbio į savo vedamą laidą?

– Hm... Tai būtų ne vyras. Dalia Grybauskaitė. Mes žinome, ką ji mąsto ir kaip elgiasi kaip vadovė. Bet su Dalia pokalbis būtų  apie jos dalią ir gyvenimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jonas

jonas portretas
kokios reklamos mokiniams,mokykloje su giklais,tik to betruko....,ojuk vaikai mokykloje is tikro pradejo gikluotis...

ats...., Viliuke

ats...., Viliuke portretas
Su tokiu mastymu - jus pats "beviltiska persona". O mums Daina patinka ir manome,kad jos vedamos laidos tikrai butu idomios. Is jaunu vedeju man patinka KK2 vedejai,nors kartais nuklysta i dausas,bet idomu ziureti,o kitos laidos ... absoliuciai neidomios,tiesiog debiliskos.Kaip minejau,prodiuseriai apie musu intelekta sprendzia pagal save.

Viliuke

Viliuke portretas
Pilnai sutinku su Bileviciutes nuomone,kad reitingai,kurie rodo neva ziurimiausias laidas,paprasciausiai meluoja,nes visai neidomu,o ir bjauru ziureti i tuos prasigerusius bedancius provincialus,kurie ten aiskinasi santykius. Cia,man atrodo,idomu prodiuseriams,kurie rengia tokias laidas ir kisa savo skoni visiems likusiems. Pasigendu intelektualiu laidu. Su malonumu ziuriu Nuo...Iki, Stilius, popiete su A.Cekuoliu ir kitas panasias laidas,o to brudo,kuri mums kisa,visai neziuriu. Tarp kitko,mano draugai ir gimines taip pat neziuri to slamsto,tai is kur tie reitingai? Reiskia - tai melas. Duokite idomiu,intelektualiu laidu,nes per televizija,be keleto laidu,nera ka ziureti ir uz tai aciu tiems nevykeliams (nebijau to zodzio) prodiuseriams,kurie kisa tas laidas. Cia juk proto nereikia,nufilmavai besikoliojancius degradus ir stai tau laida. Tegul patys ir ziuri.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių