„Coldplay“ naujausio turo koncertas – per LRT radiją

  • Teksto dydis:

Vasara – ne tik festivalių, bet ir koncertų metas. Šiltuoju metų laiku didžiosios koncertinės arenos rengia įspūdingus pasaulinio garso atlikėjų pasirodymus, kurių Europoje šią vasarą apstu.

Tiems, kas neturi laiko ir galimybių nuvykti į Londoną, Paryžių ar kitą šalį, LRT radijas dovanoja galimybę drauge su daugiatūkstantine Europos muzikos gerbėjų minia mėgautis vienos geriausių britų roko grupių „Coldplay“ pasaulinio turo „A Head Full of Dreams“ koncerto akimirkomis.  

Pasaulį užkariavusių rokerių iš Didžiosios Britanijos „Coldplay“ pasirodymas, kupinas geros muzikos ir įspūdingų šou elementų, per Lietuvos radiją bus transliuojamas liepos 31-osios vakarą. Belieka pasitelkti vaizduotę ir pasinerti į vienos populiariausių muzikos istorijoje grupės „Coldplay“ gyvo garso koncertą, įvykusį birželio 23 d. Amsterdame. Jį tada stebėjo per 52 tūkst. grupės gerbėjų. 

„Coldplay“ – 1998 m. susikūrusi roko  muzikos grupė iš Didžiosios Britanijos. Chrisas Martinas ir Johny Bucklandas pirmąsyk susitiko Londono universiteto koledže 1996 m. rugpjūtį ir netrukus sukūrė projektą pavadinimu „Pectoralz“. Guy Berrymanas, Martino ir Bucklando bendraklasis, prie grupės prisijungė šiek tiek vėliau. 1997 m. grupė, pakeitusi pavadinimą į „Starfish“, rengė pasirodymus nedideliuose klubuose. Ch. Martinas paprašė savo ilgamečio mokyklos laikų draugo Philo Harvey, kuris tuo metu studijavo klasikinę muziką Oksfordo universitete, būti grupės vadybininku. Nuo tada Ph. Harvey tapo penktuoju „Coldplay“ nariu. Grupės sudėtį užbaigė Willas Championas, tapęs jos perkusininku. Galiausiai grupė apsistojo ties pavadinimu „Coldplay“.

Pasaulinio pripažinimo kolektyvas sulaukė 2000 m. su savo singlu „Yellow“. Tais pačiais metais debiutinis „Coldplay“ albumas „Parachutes“ pelnė „Mercury“ apdovanojimą. 2003 m. žurnalo „Rolling Stones“ skaitytojai „Coldplay“ išrinko geriausia metų grupe. 2005 m. išleistas kolektyvo albumas „X&Y“ buvo pripažintas geriausiai parduodamu. Paskutinį albumą „A Head Full of Dreams“ „Coldplay“ lyderis Ch. Martinas apibūdino kaip „kažko pabaigą“. Kažko, bet ne grupės.

Per savo karjerą grupė pelnė daugybę muzikinių apdovanojimų, tarp jų aštuonis „Brit“ – iš jų tris Geriausios britų grupės, penkis MTV vaizdo muzikos ir septynis „Grammy“ apdovanojimus iš 25 nominacijų. „Coldplay“ pardavė daugiau nei 80 mln. įrašų visame pasaulyje. 2009 m. gruodį žurnalo „Rolling Stone“ skaitytojai išrinko grupę ketvirta geriausia 2000-ųjų grupe. „Coldplay“ yra aktyvūs įvairių socialinių ir politinių projektų, kaip „Oxfam Make Trade Fair“ kampanijos ir „Amnesty International“, rėmėjai. Grupė taip pat pasirodė įvairiuose labdaros projektuose – „Band Aid 20“, „Band Aid 30“, „Live 8“ ir kt.

„Coldplay“ koncerto akimirkos – liepos 31 d. po 18 val. žinių per LRT radiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

prasau

prasau portretas
pakartokit
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių