Ciuriche mirė JAV bliuzo legenda J. Winteris

  • Teksto dydis:

JAV bliuzo legenda Johnny Winteris (Džonis Vinteris) trečiadienį Šveicarijoje mirė. Jam buvo 70 metų.

Jo atstovė Carla Parisi (Karla Parisi) ketvirtadienį patvirtino, kad J.Winteris diena anksčiau mirė savo viešbučio Ciuriche kambaryje.

„Jo žmona, šeima ir grupės draugai liūdi dėl savo mylimo žmogaus ir vieno geriausių pasaulio gitaristų netekties“, – sakoma pareiškime.

Šiemet jis buvo surengęs dideles gastroles ir atvyko į Europą paskutiniam pasirodymui praėjusį šeštadienį festivalyje „Lovely Days“ Vyzene Austrijoje.

J.Winteris savo muzikinę karjerą pradėjo paauglystėje, – būdamas 15-os su savo grupe „Johnny & the Jammers“ pasirašė kontraktą dėl įrašų, o vėliau, 1968-aisiais, išleido savo pirmąjį solinį albumą „The Progressive Blues Experiment“. Didelės sėkmės jis sulaukė su antruoju, 1969 metų albumu „Johnny Winter“ ir tais pačiais metais pasirodė per legendinį Vudstoko muzikos festivalį.

Sėkmė jį lydėjo ir 8-ojo dešimtmečio pradžioje, kai jis užsiėmė prodiusavimu. Trys jo drauge su Muddy Watersu (Madžiu Votersu) parengti albumai gavo „Grammy“. J.Winteris ir už savo paties įrašus yra gavęs virtinę „Grammy“ nominacijų, bet apdovanojimų nelaimėjo.

Tarp bliuzo klasika tapusių J.Winterio atliktų kūrinių yra „Rollin' and Tumblin'“, „Bad Luck and Trouble“, „Good Morning, Little Schoolgirl“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių