A. Čekuolio era baigiasi – po 27-erių metų palieka LRT televiziją

Be garsaus žurnalisto, rašytojo ir keliautojo Algimanto Čekuolio LRT televizija sunkiai įsivaizduojama. Visgi daugiau nei 27-erius metus jai atidavęs laidų kūrėjas netrukus su žiūrovais atsisveikins.

Po Naujųjų metų eteryje nebeliks jo laidos „Popietė su Algimantu Čekuoliu“.  „Noriu grįžti prie rašymo. Juk niekas nežino, kiek man liko laiko? Noriu, kad mane prisimintų labiau kaip rašytoją, ne vien kaip žurnalistą“, – portalui žmonės.lt savo sprendimą komentavo A. Čekuolis, lapkritį švęsiantis 85-erių jubiliejų.

Žinoma, netrukus pasigirs ir ironiškų kalbų, esą, charizmatiškam ir vienam seniausių pasaulyje laidų vedėjui televizija draugiškai padėjo „susiprasti“ ir pasitraukti oriai, užleidus vietą jaunesniems kolegoms. Visgi taip manyti – klaida.

Portalas primena, kad LRT televizija dar 2011-aisiais A. Čekuoliui už nuopelnus nacionaliniam transliuotojui ir kaip pagarbos ženklą įteikė rekordo vertą „ordiną“ – vienašalę sutartį, kuri pasaulyje tokia galbūt vienintelė. Tai reiškė, kad laidų vedėjas televizijoje gali dirbti tiek, kiek norės – kad ir iki gyvos galvos, tai reiškė ir tai, kad jokia pasikeitusi valdžia negalės jo išvyti iš eterio, o sutartį nutraukti gali tik jis pats.

Svajonių sutartį A. Čekuolis tąsyk vadino brangiausiu įvertinimu, apdovanojimu, kuris kartu ir labai įpareigoja – būti atsakingam tik prieš save patį. Laidų vedėjas tuomet juokavo duodąs pažadą, kad dabar jau niekas jo negalės pavaryti velniop, tačiau jis pats stengsis nepražiopsoti momento, kai velniop save paraginti turės pats.

LRT televizijos žiūrovai A. Čekuolio laidomis galės džiaugtis iki sausio 1-osios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RIMAS

RIMAS portretas
Gerai, kad tik jis gavo kontraktą iki gyvos galvos...o šiaip pagalvotum, kad visose televizijose daugumai žurnaliūgų duoti amžinybės kontraktai...peza anekdotus per laidas ir įsivaizduoja originalai...

Pilietis X

Pilietis X portretas
Šis veikėjas yra pavyzdys kaip reikia tarnauti valdžiai. Uoliai ir išradingai tarnavo visiems: ir brėžnevinei TSKP, ir adropovinei ir gorbačiovinei. Lygiai taip pat tarnavo brazauskinei LKP, ir lansburginiams ir dabar iš kailio neriasi tarnaudamas globalistams. Tai buvo visų valdžių ruporas. Puikiai mokėjo išnaudoti minios naivumą ir patiklumą. Plauti smegenis buvo išmokytas TSRS užsienio žvalgybos tarnybos. Dirbo Kanadoje, Portugalijoje ir Ispanijoje "žurnalistu". O tais laikais kiekvienas TSRS žurnalistas užsienyje buvo žvalgas, apmokamas iš GRU kasos.

rr

rr portretas
Ne Čekuolyje problema, kad tiek metų jis mirko TV laidoje. Problema šios ir kitų LT televizijų administracijoje, kurioje, iš esmės sulindę tie patys giminės, draugai, švogeriai ir netikėliai, nesugebantys sukurti naujų laidų arba niekam tikusiai prodiusuojantys ęsamas. Kaip galima žiūrėti nykias ir nuobodžias laidas? Sunkus atvejas. Ten, TV reikia keisti viską, nuo apšvietėjų iki direktorių, tik tuomet TV laidos pasidarys nors kiek įdomesnės.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių