Buvusios JAV pirmosios poros dukra C. Clinton laukiasi pirmagimio

  • Teksto dydis:

Chelsea Clinton (Čelsi Klinton) su vyru Marcu Mezvinsky (Marku Mezvinskiu) šį rudenį turėtų susilaukti pirmagimio.

 Chelsea Clinton (Čelsi Klinton) su vyru Marcu Mezvinsky (Marku Mezvinskiu) šį rudenį turėtų susilaukti pirmagimio.

Buvusio JAV prezidento Billo Clintono (Bilo Klintono) ir buvusios valstybės sekretorės Hillary Rodham Clinton (Hilari Rodam Klinton) 34 metų dukra šią džiugią žinią paskelbė ketvirtadienį, baigiantis Clintonų fondo Niujorke organizuotam renginiui, kuris buvo skirtas aptarti didesnių galių suteikimą merginoms.

Jau kurį laiką buvo kalbama apie laukiamą Clintonų šeimos pagausėjimą.

Pernai Ch.Clinton interviu žurnalui „Glamour“ sakė, jog ji su vyru tikisi, kad jiems pavyks greitai susilaukti pirmagimio, o 2014-uosius pavadino „kūdikio metais“.

Kartu su motina scenoje pasirodžiusi Chelsea, kreipdamasi į grupę studenčių, sakė, jog „nesvarbu, gims berniukas ar mergaitė – jis ar ji augs pasaulyje, kuriame tiek daug ryžtingų lyderių moterų“.

„Tiesiog viliuosi, kad būsiu tokia gera mama savo vaikui ir, tikiuosi, būsimiems vaikams, kokia man yra mano mama“, - sakė ji.

Buvusi pirmoji JAV ponia, buvusi valstybės sekretorė ir buvusi Niujorko senatorė H.Clinton, kuri laikoma realiausia Demokratų partijos kandidate dalyvauti 2016 metais vyksiančiuose prezidento rinkimuose, sakė, kad ją „išties sujaudino“ žinia, jog taps močiute.

Ch.Clinton su ilgamečiu draugu M. Mezvinsky susituokė 2010 metų vasarą.

„Dėl to šis darbas yra dar svarbesnis, nes padarėme didžiulę pažangą, – sakė H.Clinton. – Noriu matyti, kaip toliau judame į priekį, žinoma, ir dėl ateities kartų, kad mūsų anūkams netektų nerimauti dėl kai kurių dalykų, kurie šiandien neramina jaunas moteris ir jaunus vyrus“.

Kiek vėliau socialiniame tinkle „Twitter“ ji pridūrė: „Mano labiausiai jaudinantis titulas: būsima močiutė!“

Buvęs prezidentas „Twitter“ taip pat išreiškė džiaugsmą žinia apie dukters nėštumą: „Džiaugiuosi galėdamas įrašyti naują faktą savo „Twitter“ biografijoje... būsimas senelis! @HillaryClinton ir aš esame labai laimingi dėl Chelsea and Marco!"

Pasirengimas būsimo šeimos nario atėjimui sutaps su H.Clinton svarstymais dėl dalyvavimo būsimoje prezidento rinkimų kampanijoje.

Birželį turi pasirodyti H.Clinton knyga apie jos veiklą Valstybės departamente, o vėliau bus surengtas šios knygos pristatymo turas. Tuo tarpu demokratai viliasi, kad ji aktyviai prisidės prie jų kandidatų kampanijų šių metų vidurio kadencijos rinkimuose.

Buvusi valstybės sekretorė savo sprendimą dėl dalyvavimo prezidento rinkimuose turėtų paskelbti vėliau šiais metais. Visuomenės nuomonės apklausos rodo, kad jei H.Clinton apsispręs dalyvauti, ji turi daugiausiai galimybių tapti Demokratų partijos kandidate į valstybės vadovo postą. Tokiu atveju jos rinkimų kampanija sutaps su pirmaisiais dvejais jos anūko ar anūkės gyvenimo metais.

Paauglystės metus praleidusi visuomenės dėmesio centre Baltuosiuose rūmuose, Ch.Clinton baigė Stanfordo universitetą ir Kolumbijos universiteto Mailmano (Meilmano) viešosios sveikatos priežiūros mokyklą, vėliau Niujorke dirbo ribotos rizikos fonde bei vadybos konsultavimo firmoje.

Jos vyras M.Mezvinsky yra buvusių Kongreso narių Marjorie Margolies-Mezvinsky (Mardžori Margolis-Mezvinski) ir Edo Edo Mezvinsky (Edo Mezvinskio) sūnus. Jų šeima seniai draugauja su Clintonais.

Ch.Clinton, kuri su M.Mezvinsky susituokė 2010 metų liepą Rainbeko miestelyje Niujorko valstijoje, sėkmingai derina savo interesus ir darbinę veiklą. Šiuo metu ji studijuoja doktorantūroje Oksfordo universitete, kur jos tėvui kažkada buvo skirta Rhodes'o (Rodso) stipendija, ir tuo pat metu aktyviai dirba šeimos fonde.

Ch.Clinton yra šio fondo, kuris dabar vadinasi „Bill, Hillary & Chelsea Clinton Foundation“, vicepirmininkė, kuruojanti jo humanitarinę ir filantropinę veiklą visame pasaulyje. Ji taip pat yra „NBC News“ specialioji korespondentė.

Ch.Clinton vengia komentuoti motinos planus dėl dalyvavimo prezidento rinkimuose, tik yra pareiškusi, jog pritars bet kokiam jos sprendimui ir visada ją rems. Tačiau Chelsea neabejotinai galėtų padėti motinai palenkti į savo pusę jaunus rinkėjus, jei buvusi valstybės sekretorė vis dėlto nuspręstų kandidatuoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių