Buvusi „Mis Amerika“ laimėtoja G. Carlson – skandalo supurtyto konkurso vadovė

  • Teksto dydis:

Buvusi JAV televizijos „Fox News“ laidų vedėja Gretchen Carlson (Grečen Karlson) paskirta naująja grožio konkurso „Mis Amerika“ vadove.

G. Carlson yra pirmoji buvusi šio konkurso laimėtoja, paskirta vadovauti jį rengiančiai organizacijai, supurtytai skandalo dėl gašlių ir seksistinių elektroninių laiškų.

Apie G. Carlson paskyrimą buvo pranešta pirmadienį, praėjus savaitei po to, kai iš pareigų pasitraukė į kritikos ugnį patekęs buvęs „Mis Amerika“ vadovas Samas Haskellas (Semas Haskelas). Jis parašė kai kuriuos iš tų elektroninių laiškų, persunktų vulgarumu ir neapykanta moterims.

„Man garbė tęsti šį konkursą su tokiu gausiu būriu nuostabių savanorių“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė 51 metų G. Carlson, šį konkursą laimėjusi 1989-aisiais.

G. Carlson iš karto pradeda eiti naujas pareigas, nurodė „Miss America Organization“ ir pridūrė, kad direktorių valdybos prisijungs dar trys buvusios grožio karalienės.

„Dauguma ankstesnių direktorių valdybos narių atsistatydino“, – rašoma „Miss America Organization“ išplatintame pranešime.

Dešimtys buvusių „Mis Amerika“ nugalėtojų pareikalavo, kad S. Haskellas atsistatydintų, kai „The Huffington Post“ paviešino nutekintus vidaus naudojimui skirtus elektroninius laiškus, kuriuose, be kita ko, buvo itin vulgariai atsiliepiama apie buvusias grožio karalienes. Viena buvusių konkurso laimėtojų laiške buvo pliekiama dėl viršsvorio bei seksualinio gyvenimo ir vadinama „šiukšle“.

Netrukus tinklalapis „HuffPost“ paskelbė „Miss America Organization“ pareiškimą, kuriame buvo rašoma, kad organizacija apie šiuos elektroninius laiškus sužinojo prieš kelis mėnesius ir atleido transliacijų scenaristą – „pagrindinį nederamų komentarų autorių“.

Tačiau jau po kelių dienų savo postus paliko S. Haskellas, „Mis Amerika“ prezidentas Joshas Randle'as (Džošas Rendlas) ir valdybos pirmininkė Lynn Weidner (Lin Veidner).

Dėl šio skandalo ryšius su „Miss America Organization“ nutraukė konkurso prodiuseriai „ Dick Clark Productions“.

G. Carlson dešimtmetį buvo „Fox News“ laidų vedėja. Pernai ji sulaukė didžiulio žiniasklaidos dėmesio iškėlusi bylą dėl seksualinio priekabiavimo tuometiniam savo viršininkui, televizijos „Fox News“ ir „Fox Television Stations“ grupės generaliniam direktoriui ir valdybos pirmininkui Rogeriui Ailesui (Rodžeriui Ailzui), kuriam teko palikti savo pareigas.

Byla buvo nutraukta, šalims sutarus dėl, kaip pranešama, 20 mln. JAV dolerių kompensacijos.

Komentuodama skandalą G. Carlson sakė: „Visus pribloškė kelių pastarųjų dienų įvykiai. Nelengva visiems, mylintiems šį konkursą“.

„Galiausiai juk visi norime geros, tinkamos „Mis Amerika“. Dėkojame, kad dabartinė direktorių valdyba ėmėsi būtinų žingsnių organizacijai stabilizuoti“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių