Būrėja – gyvenimo patarėja ar pranašė?

Į susitikimą su viena Klaipėdos būrėja atvykusi studentė Laura juokiasi – pastarosios pranašystei išsipildyti nebuvo lemta. Vietoj dviejų žadėtų vaikų mergina įsigijo žiurkėną, o teisinės problemos, kurios turėjo apkartinti gyvenimą, taip ir neaplankė.

Būrėjos salonas – virtuvėje

„Prieš metus pakvietusi į kuklią savo virtuvę, būrėja simboliškai uždegė žvakę ir pradėjo maišyti kortas. Tai darydama ji tikino, jog geriausiai ateitį nuspėti naudojant ne vieną, o kelias kortų kalades“, – pasakojo Laura, tuo metu panorusi išbandyti būrėjos siūlomas paslaugas.

Pasiruošimo metu, pasak jos, vidutinio amžiaus moteris stengėsi išvilioti apsilankymo priežastis ir sužinoti apie esamą gyvenimo situaciją.

Pabendravusi su savo antgamtiškais pagalbininkais bei paprašiusi studentės perkelti kortas, būrėja ėmė pasakoti, kokiu tikslu jauna mergina peržengė jos durų slenkstį.

„Kortos rodo, jog tavęs laukia pokyčiai“, – savo prakalbą pradėjo moteris, nepaisydama, jog mergina vos prieš porą minučių pasakė tai pati.

Dėl numatomo išsikėlimo į naujus namus pasikonsultuoti atėjusi Laura sulaukė šokiruojančio atsakymo – išsikraustymo data dar labai toli. Daiktus jau susipakavusi mergina tik nusišypsojo ir laukė, ką būrėja postringaus toliau.

Išpranašautų dvynukų nėra

Pasakodama apie ateitį, būrėja nevengė tokių skambių frazių kaip gerai apmokamas darbas, daug aistros gyvenime, graži šeima, puiki sveikata. Nors pokalbio metu ji buvo linkusi atskleisti teigiamus dalykus, tačiau pabrėžė, jog vestuvėmis dar nekvepia.

„Vaikai bus, tačiau santuokos nematau, jei greitu laiku nesusituoksi – vėliau nesituoksi visai“, – konstatavo būrėja, apsispręsti pasiūliusi per ateinančius du mėnesius.
Pranašaudama, jog mergina turės tris arba keturis vaikus, būrėja pabrėžė, jog gims dvynukai, nors nė vieno iš poros giminėje dvynių nepasitaikė. Vėliau pridūrė, jog per pusę metų studentė pastos ir susilauks jų.

Artėdama prie pabaigos, būrėja pridūrė, jog greitu metu merginos laukia teisinės problemos, kurias išspręsti bus gana sunku. Taip pat minėjo darbo pasiūlymą, turėsiantį gyvenimą apversti aukštyn kojomis.

Praėjus kelioms dienoms po jų pokalbio, Laura jau gyveno naujuose namuose. Minėto darbo pasiūlymo taip ir nesulaukusi mergina tęsė darbą prekybos centre.
„Praėjo jau beveik metai, tačiau nei vaikų, nei pilvo dar nesimato, o ir planuose nėra“, – juokėsi Laura, patikindama, jog ir teisinės problemos jos namus aplenkė.

Kas per daug, tas nesveika

Beveik dešimtmetį iš kortų burianti klaipėdietė Laima pasakojo, jog dažniausiai žmonės kreipiasi tada, kai kamuoja įvairios problemos arba vyksta permainos gyvenime.

„Priežastis gali būti skyrybos, nelaimės ar pradėję strigti finansiniai reikalai“, – atskleidė būrėja.

Per dieną moteris sako sulaukianti vidutiniškai penkių įvairaus amžiaus klientų: ateina ir šešiolikmečiai, ir septintą dešimtmetį perkopę smalsuoliai.

Pasak būrėjos, pasitaiko ir priklausomų žmonių, kurie burtis mielai ateitų kas savaitę. Tačiau moteris įspėjo, kad tokie dažni apsilankymai – tikrai ne į naudą.

„Jei kortos naudojamos per dažnai, taip skubinami gyvenimo įvykiai“, – nurodė ji ir pastebėjo, kad dažniau nei kas tris mėnesius burtis nederėtų.

Nemažą klientų ratą turinti moteris pripažino, jog kartais žmogui tenka pranešti ir ne itin malonius dalykus, tačiau pasakyti, jog jis netrukus mirs, – dar neteko.
„Vieniems yra nulemta daugiau, kitiems – mažiau, tačiau sėdėti ir laukti, kada tai įvyks, nereikia“, – sveiko proto neprarasti ragino būrėja ir pastebėjo, jog sprendimą, kaip gyventi, priima pats žmogus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aiva

Aiva portretas
O man atrodo kad lietuviams neskirta buti aiškiariagiams ir tikrais burėjais, aš irgi kreipiausi pas ne vieną garsų Lietuvoje burėją , ekstrasensą , bet man niekas problemos nepadėjo išsprėsti, tada draugė gyvenanti Ukrainoje patarė parašyti moteriai kuriai iš kartos į kartą perduotos žinios Aš šiandien galiu džiaugtis gyvenimu Jei kam reikalinga pagalba asmeniniam gyvenime ar dėl sveikatos tikrai galit drąsiai rašyti šiuo adresu vikamag88@ukr.net - rašyti rusų kalba

deja

deja portretas
Bureja yra tavo tragedijos pradzia.... niekada niekada zmones neikit pas burejas, baigsis tragiskai.

ggg

ggg portretas
as irgi buriu, savo giminaiciams, ka isburiu gali ir po keliu sav issipildyt, gali ir po 5m.bet visalaik buna tiesa.nioko neklausineju.ateikit pas mane.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių