Brodvėjus neteko garsios aktorės bei dainininkės E. Stritch

  • Teksto dydis:

Brodvėjaus aktorė ir dainininkė veteranė Elaine Stritch (Elein Strič), kuri 70 metų žavėjo teatro žiūrovus savo balsu ir šmaikščiomis komedijomis, mirė. Jai buvo 89-eri.

Brodvėjaus aktorė ir dainininkė veteranė Elaine Stritch (Elein Strič), kuri 70 metų žavėjo teatro žiūrovus savo balsu ir šmaikščiomis komedijomis, mirė. Jai buvo 89-eri.

Ji mirė savo namuose Birmingame Mičigano valstijoje, JAV žiniasklaidai patvirtino artimas draugas. Prieš tai, kai pernai išsikraustė į Mičiganą, ji daug metų gyveno prabangiame Niujorko viešbutyje „Carlyle Hotel“.

Brodvėjus paskelbė, kad pagerbdamas legendą, kuri buvo nominuota keturiems „Tony“ ir gavo tris „Emmy“, penktadienį 19 val. 45 min. vienai minutei pritemdys savo šviesas.

E.Stritch karjera prasidėjo praėjusio amžiaus 5-ajame dešimtmetyje. Nepaisant jos darbų kine bei televizijoje, ji labiausiai garsėja vaidmenimis Brodvėjaus ir Londono Vest Endo spektakliuose, miuzikluose ir soliniuose kabareto šou.

E.Stritch, kuria žavėjosi anglų dramaturgas Noelis Cowardas (Noelis Kovardas), 1961 metais pelnė entuziastingas recenzijas už vaidmenį jo miuzikle „Sail Away“ ir liaupses už pasirodymą ne Brodvėjuje vėl pastatytame „Private Lives“.

Kine ji nusifilmavo virtinėje Woody Alleno (Vudžio Aleno) filmų, tarp jų – „Rugsėjyje“ (September), be to, drauge su Richardu Gere'u (Ričardu Giru) vaidino juostoje „Ruduo Niujorke“ (Autumn In New York).

Paskutinis jos darbas Brodvėjuje buvo 2010 metų Madam Armfelt vaidmuo atgaivintame miuzikle „A Little Night Music“, kuriame ji pakeitė Angelą Lansbury (Andželą Lansberi).

1973 metais E.Stritch ištekėjo už aktoriaus Johno Bay (Džono Bėjaus), kuris mirė 1982-aisiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių