Britų talentų šou nukopijavo D. Ibelhauptaitės įvaizdį

Režisierė Dalia Ibelhauptaitė, teisėjaudama TV3 projekte "Lietuvos talentai", nuolat stebino ekstravagancija, kuri, jei tautiečių ir liko nesuprasta, tai, rodos, įkvėpė kolegas – talentų medžiotojus Didžiojoje Britanijoje.

Sėdusi į "Lietuvos talentų" sostą "Vilnius City Opera" įkūrėja D.Ibelhauptaitė neslėpė – televizijos žiūrovus stengsis "apšviesti" – ugdyti ir netradiciniais metodais išdėstyti, kas yra opera ir kuo ji ypatinga. Tik kažin, ar būtent tokiai apšvietai buvo pasirengę žiūrovai.

Pasirodžiusi laidoje neįprasta šukuosena ir pasirinkusi neįprastą kostiumą, kurtą Juozo Statkevičiaus specialiai "Bohemiečių" operai "Manon Lesko", režisierė kaipmat sulaukė stiliaus "žinovų" komentarų jūros ir postringavimų, kas dera televizijoje, ir kas – ne.

Neatbaidė – per kitą laidą D.Ibelhauptaitė pribloškė pasipuošusi vieno geriausių britų kostiumų dailininkų Johno Morellio kūriniu – operos "Trubadūras" personažės Teodoros, kurią įkūnijo Asmik Grigorian, kostiumu. Jis moteriai pelnė tokius "komplimentus" kaip kosmonautė, geležinė kaukė, princesė Ksena ar pasiklydusi ritulininkė.

Kad nuostabos nebūtų maža, o žiūrovai pasidomėtų ir dar viena opera – "Faustu", režisierė ryžosi pasirodyti ir su batu ant galvos. Tokį kostiumą taip pat sukūrė J.Morellis, 2015-aisiais laimėjęs "Laurence Olivier" apdovanojimą už geriausius kostiumus. "Žinau, kad žmonės sakys, jog Ibelhauptaitė išprotėjo, batą ant galvos užsidėjo. Ponai, šis batas ant galvos jau prieš šimtą metų buvo uždėtas, tai istorinė skrybėlė", – tąsyk aiškino D.Ibelhauptaitė.

Operos madų šou kulminacijai ji pasiliko ne mažiau įspūdingą apdarą – galvą pasipuošė milžinišku plunksnų vainiku iš operos "Manon Lesko", tiesiogine žodžio prasme nustelbusiu kitus šou teisėjus.

Praėjusį šeštadienį pritrenkiančių įvaizdžių kritikai patys turėjo likti pritrenkti – D.Ibelhauptaitės pavyzdžiu pasekė "Britain's Got Talent" teisėjas, pasipuošęs plunksnų vainiku. "Šį vakarą "Britain's Got Talent" finalas ir štai – teisėjas su plunksnų karūna! Tik mano karūna, sukurta J.Statkevičiaus, buvo didesnė! Džiaugiuosi, kad padarėme šiokią tokią įtaką Simono Cowello "chebrai" Anglijoje arba, kad jie turi panašų humoro jausmą kaip mes. Gera, kad neatsiliekame nuo mados – juk mes sugalvojome pirmieji", – feisbuke rašė D.Ibelhauptaitė.

Britai netradicines lietuvių idėjas įvertino, o kokį pavyzdį mūsiškiams teisėjams jie patys gali parodyti – prieš porą savaičių tame pačiame britų projekte teisėjavęs Davidas Walliamsas tiesioginiame eteryje nusimovė kelnes ir pademonstravo ant užpakalio ištatuiruotus šou teisėjų veidus.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rozalija

Rozalija portretas
Tie visi kostiumai niekam netrukdė, pati ponia nei viens nei du.

Wow

Wow portretas
Ant kiek nuzmogeti ,kad milijonu ziurovu akyse,gejas nusimauna kelnes ir parodo savo Portreta su meile savo ant uzpakalio...slyksciau nebebuna per nacionaline TV...ir kaip gerbti tokius ....vemti norisi..geda !
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių