Britų karališkosios poros dienotvarkėje – ir pietūs su Indijos premjeru

  • Teksto dydis:

Kembridžo kunigaikštis ir kunigaikštienė antradienį privačiai pietavo su Indijos premjeru vienuose buvusiuose rūmuose Delyje.

Prieš eidami į vidų princas Williamas (Viljamas) ir jo žmona Kate (Keit) pasivaikščiojo drauge su premjeru, kuris ėjo viduryje. Jie šnekučiavosi ir šypsojosi, o paskui papozavo kameroms. 

Britų karališkoji pora Indijoje lankosi per savo septynių dienų kelionę, kurios metu taip pat nuvyks į kaimyninį Butaną.

Pirmadienį Williamas lankėsi Mumbajuje, kur sėdo už lenktyninio bolido simuliatoriaus vairo, kai kartu su Kate atvyko pasikalbėti su verslininkais. Princas susitiko su „Mahindra Racing“ kompanijos darbuotojais, kurie gamina Formulės 1 stiliaus elektrinius bolidus ir išbandė naujausią jų kūrinį.

Rytinį susitikimą Williamas baigė trumpa kalba, kurioje paskelbė apie pradedamą apdovanojimų programą „Tech Rocketship Awards“ naujai įkurtoms Indijos įmonėms.

Užlipęs ant pakylos princas sudėjo rankas priešais save, nežymiai pasilenkė į priekį ir ištarė: „Namaste (sveikinimai) Mumbajui“.

„Mums su Catherine labai didelį įspūdį paliko mūsų ką tik pamatyta energija ir idėjos. Šiandien būdami čia pamatėme, kad Indija pirmauja daugelyje inovacijų ir technologijų sričių“, – sakė jis. „Jūsų inovaciniai sugebėjimai yra gera žinia ne tik Indijai, bet ir visam pasauliui. Turėdami šeštadalį pasaulio gyventojų, tokie išradėjai kaip jūs turit atlikti labai svarbų vaidmenį“, – pridūrė Williamas. Po šių žodžių 33 metų Williamas paspaudė mygtuką, simbolizuojantį programos paleidimą ir iššovusį konfeti lietų.

„Tokios inovacijos, o mes sulaukėme štai ko!“ – pajuokavo neva nustebęs Williamas, kurio žodžius palydėjo svečių juokas.

Vėliau antradienį karališkoji pora keliaus į atokią šiaurės rytuose esančios Asamo valstiją, kur apsilankys Kazirangos nacionaliniame parke, kur gyvena reti vienaragiai šarvuotieji raganosiai, tigrai ir kiti nykstantys gyvūnai.

Pora taip pat dvi dienas praleis Butane, kur susitiks su šios Himalajų valstybės karaliumi bei karaliene ir leisis į šešių valandų žygį.

Savo kelionę Williamas ir Kate užbaigs šeštadienį Agroje, kur aplankys Tadž Mahalo mauzoliejų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių