Britų karališkoji pora Butane pėsti pasiekė ant kalno įsikūrusį vienuolyną

  • Teksto dydis:

Kembridžo kunigaikštis ir kunigaikštienė penktadienį Butane per himalajinių pušų miškus pėsčiomis nukeliavo į garsų budistų Takcango vienuolyną, dar vadinamą „Tigro lizdu“.

Tas vienuolynas buvo pastatytas 1692 metais, ant uolos skardžio 3 tūkst. m virš jūros lygio. Kai tik princas Williamas (Viljamas) ir jo žmona Kate (Keit) jį pasiekė, juos pasitiko vienuoliai su ritualinėmis lempomis.

Pora klausėsi gido pasakojimo apie šio svarbiausio budistų vienuolyno istoriją ir legendas, kurių viena teigia, kad 8-ajame amžiuje gyvenęs budistų mokytojas atskrido į šią vietą ant tigrės, nugalėjo vietos demoną ir liko trims mėnesiams medituoti.

Vietos gyventojai į tą statų šlaitą paprastai kopia daugiau kaip dvi valandas, bet karališkieji asmenys, kurie lipo susikibę rankomis, užtruko kiek mažiau. „Karališkoji pora kopė labai greitai“, – AP sakė Butano informacijos sekretorius Kinley Dorji (Kinlis Dordžis).

Pusiaukelėje princas pasakė reporteriams, kad vaizdas yra „absoliučiai stulbinantis“. Buvo parengti arkliai, jeigu princas su žmona pavargtų, bet jie jais nepasinaudojo.

Williamo tėvas princas Charlesas (Čarlzas) planavo leistis į tokį patį žygį 1998 metais, bet susižeidė per polo varžybas, tad sustojo prieš šlaitą ir perteikė įspūdingą vaizdą akvarele.

Ketvirtadienį britų karališkoji pora susitiko su populiariu Butano karaliumi ir karaliene, be to, išbandė šios Himalajų valstybės nacionalinę sporto šaką – šaudymą iš lanko. Kembridžo kunigaikštis ir kunigaikštienė yra atvykę savaitės kelionei po Indiją ir Butaną. Jie jau apsilankė Mumbajuje, Delyje ir Kazirangos nacionaliniame parke Indijos šiaurės rytuose esančioje Asamo valstijoje, kur stengėsi atkreipti dėmesį į raganosių ir kitų gyvūnų nykimą.

Šeštadienį jie planuoja grįžti į Indiją ir aplankyti paminklu meilei vadinamą Tadž Mahal mauzoliejų, kurį 1992 metais aplankė Williamo motina, velionė princesė Diana.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ziaurus ivykis

:D

:D portretas
Oij koks įvykis, blin žmonės gi, kad ir alia karaliai. Ne dievai gi.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių