Britų atlikėjų laiškas premjerei Th. May: ragina stabdyti „Brexit“

Edas Sheeranas, Rita Ora ir kitos britų muzikos žvaigždės priešinasi „Brexit“: atvirame laiške ministrei pirmininkei Theresai May, kurį iniciavo Bobas Geldofas, atlikėjai įspėja dėl Jungtinės Karalystės išstojimo iš ES padarinių muzikos industrijai.

„Mes darome didelę klaidą“, – sakoma laiške, kurį paskelbė laikraštis „The Observer“. „Brexit“ bus fatališkas muzikos pramonei ir „daugeliui dar neatrastų genijų, gyvenančių šioje mažoje saloje“.

Atviras laiškas yra airių rokerio ir aktyvisto Bobo Geldofo iniciatyva. Jį, be kitų, pasirašė atlikėjai Damonas Albarnas ir Brianas Enas, „Queen“ būgnininkas Rogeris Tayloras ir dirigentas Simonas Rattle'as. Tarp savo parašą padėjusių asmenų yra ir JAV atlikėjas Paulas Simonas.

„Mes nusprendėme užsidaryti savo susikurtame, kultūriniame kalėjime“, – įspėja atlikėjai. Tai prieštarauja „šiuolaikinės muzikos esmei“, kuri yra prieš sienų statymą ir išankstinius nusistatymus. Užuot išstojusi iš ES, Didžioji Britanija esą turi vykdyti savo reformas. B. Geldofas „Observer“ sakė esąs už antrą „Brexit“ referendumą.

2016 metų birželį dauguma britų pasisakė už savo šalies išstojimą iš ES. Vis dar neaišku, kokie ateityje bus Londono ir Briuselio santykiai. Derybos dėl to tarp Londono ir Briuselio į priekį juda vangiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių