Bokso legendos M. Ali karstą neš ir Holivudo aktorius W. Smithas

  • Teksto dydis:

Holivudo aktorius Willas Smithas (Vilas Smitas) ir buvęs bokso pasaulio čempionas Lennoxas Lewisas (Lenoksas Liujisas) neš legendinio boksininko ir pilietinių teisių aktyvisto Muhammado Ali (Muhamado Alio) karstą per penktadienį vyksiančią laidotuvių ceremoniją.

Charizmatiškas M. Ali, kuris buvo stulbinamas kovotojas ir pagarsėjęs pilietinių teisių aktyvistas, viena įsimintiniausių XX a. asmenybių, mirė praeitą penktadienį, būdamas 74 metų, dėl sveikatos sutrikimo, apsunkinto ilgos kovos su Parkinsono liga.

W. Smithas, kuris sukūrė pagrindinį vaidmenį režisieriaus Michaelo Manno (Maiklo Mano) 2001 metų filme „Ali“, užmezgė glaudžius ryšius su buvusiu bokso čempionu.

Tuo tarpu Britanijoje gimęs L. Lewisas laikomas vienu iš iškiliausių boksininkų per pastaruosius 25 metus ir yra laimėjęs kelis pasaulinius turnyrus praeito amžiaus 10-ame ir šio amžiaus 1-ame dešimtmetyje.

Abi garsenybės neš M. Ali karstą kartu šešiais velionio artimaisiais ir jos šeimos draugais, sakė šeimos atstovas Bobas Gunnellas (Bobas Ganelas).

Laidotuvių ceremonija vyks penktadienį M. Ali gimtajame Luisvilio mieste Kentukio valstijoje. Laidotuvės, kuriose tikriausiai dalyvaus daugybė žmonių, bus transliuojama visame pasaulyje.

Laidotuvės įvyks po procesijos miesto gatvėmis, o ketvirtadienį šeima surengs atsisveikinimo ceremoniją ir musulmoniškas pamaldas 18 tūkst. vietų daugiafunkciame komplekse „Freedom Hall“.

Pasak organizatorių, laidotuvės Luisvilyje turi pasiųsti taikos ir pakantumo žinią visam pasauliui.

M. Ali mirė Arizonos valstijos mieste Finikse, kur pastaruoju metu gyveno. Jo palaikai sekmadienį buvo parskraidinti į Luisvilį privačiu lėktuvu.

Velionis bus palaidotas Keiv Hilo kapinėse Luisvilyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių