- Darius Sėlenis
- Teksto dydis:
- Spausdinti
"Medžiotojų užeigos" virtuvės šefas Arūnas Bansevičiaus primena: miškuose jau pasirodė bobausiai. Tai vieni pirmųjų Lietuvoje sezoninių grybų. Iš jų galima išsikepti fantastišką bobausių pyragą!
Virtuvės šefo A.Bansevičiaus dosjė
Karjera: virėju dirbti pradėjo prieš 13 metų Nidoje. Po to dirbo Kaune, bare "Laumupis", restoranuose "Miesto sodas", "Daniela". Dabar aštuonerius metrus dirba virtuvės šefu "Medžiotojų užeigoje".
Kursai: restoranas "Stikliai" Vilniuje, restoranai Čekijos sostinėje Prahoje, Londone.
Zodiako ženklas: Svarstyklės.
Amžius: 32 metai.
Mėgstamiausias gėrimas: alus.
Mėgstamiausias patiekalas: visi bulviniai patiekalai.
Mėgstamiausias padažas: pipirinis.
Mėgstamiausia daržovė: baklažanas.
Mėgstamiausias vaisius: obuolys.
Mėgstamiausias desertas: šokoladinis.
Geriausia bobausius rinkti jauname, 3–5 metų, pušyne. Svarbu žinoti: bobausiuose yra cheminės medžiagos giromitrino, kuris jautrių asmenų organizmuose metabolizuojasi į monometilhidraziną (MMH), stipriai nuodingą medžiagą. Siekiant išvengti neigiamo poveikio prieš vartojant grybus būtina tris–penkis kartus pavirti. Kiekvienąkart apvirus vandenį išpilti.
Prieš verdant paskutinį kartą, reikia įdėti prieskonių: tris skilteles česnakų, keturis grūdelius kvepiančiųjų pipirų, porą lauro lapų, arbatinį šaukštelį druskos.
Grybus reikia nusausinti ir palikti, kad nuvarvėtų likęs vanduo. Per tą laiką – paruošti tešlą.
Tešla reikės iškloti kepimo formą ir įdėti į šaldytuvą, kad atvėstų. Tuomet ruošiamas bobausių pyrago įdaras.
Tešlai reikės (4 porcijoms):
500 g miltų,
325 g sviesto,
vieno kiaušinio,
60 ml pieno,
druskos.
Tešlos paruošimas: sudedame visus sudedamąsias dalis ir gerai išminkome tešlą. Iškočiojame 1 cm sluoksniu ir tešla išklojame formelę.
Įdarui reikės:
200 g porų,
300 g šviežios kalakutų filė,
500 g bobausių,
5 kiaušinių,
70 g grietinės,
druskos, juodųjų pipirų.
Įdaro paruošimas: porus apverdame, kalakutieną išverdame sultinyje.
Ant paruoštos tešlos įdarą dedame sluoksniais: porus, kalakutieną, bobausius, užpilame kiaušinių ir grietinės plakiniu.
Kepimas: apie 50–60 min. 160 laipsnių temperatūroje.
Galime patiekti su šviežių daržovių salotomis.
Padažas: raudonųjų bazilikų. Namuose galima pasigaminti ir žaliųjų bazilikų padažą. Reikia sutrinti bazilikų lapelius ir sumaišyti su alyvuogių aliejumi.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Šuns nužudymu įtariamas A. Misiūnas kaltinimus atmeta: dvigubi standartai?
Prieš kelias dienas viešai apkaltintas, kad be priežasties užmigdė savo augintinį, Mišrių kovos menų (MMA) kovotojas Arnoldas Misiūnas išplatino viešą kreipimąsi. Jame vyras neigia, kad užmigdė pitbulių miš...
-
L. Suodaitis – apie persikūnijusios N. Bunkės panašumą į V. Siegel: praeidamas net krūptelėdavau
Apie įdomybes, nutikusias trečiadienį Klaipėdoje praūžusių, o balandžio 1-ąją ir televizijos eteryje pasirodysiančių „Auksinių svogūnų“ apdovanojimų užkulisiuose. Įdomu buvo išvysti tai, kas apdovanojimų metu v...
-
Mokytoja Veronika prisiminė vestuvių skandalą: kaip mokytoja sau gali leisti tokią prabangą?
Prieš metus garsiausia Lietuvos mokytoja Veronika su vyru Simu Kazilioniu susituokė saulėtuose Maldyvuose. Praėjus metams jauna pora vėl savo meilę atšventė Kenijoje. Ne paslaptis, kad meilės šventė vėl sulaukė daug susidomėjimo...
-
„Auksiniai svogūnai“ grįžo: suskaičiuoti ir apdainuoti ryškiausi politikos herojai ir nusidėjėliai6
Pandemijos pristabdyti, bet dar labiau subrendę, legendiniai, fantastiški, ryškiausiomis žvaigždėmis ir sąmoju spindintys, politikos nusidėjėliams akis graužiantys Lietuvos humoro apdovanojimai „Auksiniai svogūnai“ sugrįžo....
-
A. Pugačiova Rusijoje bus įtraukta į „užsienio agentų“ sąrašą11
Garsiai Rusijos dainininkei Alai Pugačiovai, kuri kartu su vyru Maksimu Galkinu ir vaikais yra palikusi Rusiją, turėtų būti suteiktas „užsienio agento“ statusas. ...
-
G. Savicko laimės recepto ingredientai: kiaušiniai ir A. Bružas2
Artėjant gražiausiai pavasario šventei, eksperimentinėje kulinarijos laidoje „Valgoma ar nevalgoma“ – duoklė Velykų karaliui kiaušiniui. Laidos vedėjas Giedrius Savickas į savo virtuvę šįkart pasikvietė seną bi...
-
A. Chošnau pasisakė apie šių metų atstovą „Eurovizijoje“ ir jo dainą: į finalą nepateksime2
Išgyvenantis tikrą muzikinį renesansą atlikėjas Alanas Chošnau vieną po kitos pristatinėja naujas dainas ir ruošiasi koncertiniam turui po Lietuvą. Paniręs į solinę karjerą, vyras atviravo, kad kartais gerai dainai parašy...
-
Po BMW gaisro Nyderlanduose prabilo Maybacho buvusioji: viską dėl jo atidaviau8
Praėjusią savaitę socialinių tinklų žvaigždė Laurynas Burovas-Maybachas išgarsėjo ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje – Nyderlanduose. Degalinėje sudegė jo automobilis BMW. Lietuvis buvo suimtas ir išvežtas teisėsaugos pareigūn...
-
Ar „Eurovizijos“ pusfinalyje Silvester Belt padės laimingas numeris?7
Antradienį oficialiai paskelbtas „Eurovizijos“ konkurso dalyvių sąrašas ir jų pasirodymų eiliškumas. Paaiškėjo, kelintas savo dainą „Luktelk“ atliks ir Lietuvos atstovas Silvester Belt. ...
-
A. Misiūnui – kaltinimai dėl žiauraus elgesio su gyvūnais: įtariamas užmigdęs nusibodusį augintinį9
Socialiniuose tinkluose plinta naujiena apie mišrių kovos menų atletą Arnoldą Misiūną, taip pat žinomą dėl dalyvavimo 2021 m. vykusiose riaušėse prie Seimo. Aiškėja detalės, kad sportininkas užmigdė savo augintinį, pitbuli...