„Bliuzo naktyse“ – „Grammy“ nominantas ir prestižinio koledžo studentai

  • Teksto dydis:

Varniuose, prie Lūksto ežero liepos pirmąjį savaitgalį vyksiantį festivalį „Bliuzo naktys 2016“ pagerbs Kalifornijoje gyvenantis 56-erių bliuzmenas Earlas Thomas.

Talentingas atlikėjas ir sėkmingas dainų autorius visuomet buvo vertinamas ne tik publikos, bet ir muzikos ikonų. Jo parašytus kūrinius rinkosi tokios superžvaigždės kaip Tomas Jonesas, Etta James, Solomonas Burke.

Earlo karjera prasidėjo devintojo dešimtmečio pradžioje, kai jį atrado legendinis Holivudo impresarijus Herbas Cohenas. E. Thomas buvo dukart nominuotas „Grammy“, o prestižinį San Diego muzikos apdovanojimą pelnė net keturis kartus. „Jis yra genialus ir, sakyčiau, vienas svarbiausių pastarojo dešimtmečio bliuzmenų“, – trumpai žvaigždę apibūdino „Bliuzo naktų“ organizatorius Algirdas Barniškis-Blėka. O E. Thomas apie save kalba taip: „Esu XIX amžiaus bliuzmenas, kuris žino, iš kur kilo: mano venomis teka protėvių istorija.“

Festivalio „Bliuzo naktys 2016“ scenoje pasirodys ir bliuzą, džiazą, fusion bei funk grojanti grupė „Coolmans Report“ iš Latvijos. 2011 metais susikūręs penketukas muziką priima kaip meno formą. „Iš muzikos mes norime daugiau nei tik skambesio. Tai ir perduodame publikai“, – sako „Coolmans Report“. Net trys iš penkių grupės narių – prestižinio JAV Berklio muzikos koledžo studentai. Šis talentingas jaunų žmonių kolektyvas žavus ir tuo, kad boso gitara grupėje groja mergina Sintija.

„Bliuzo naktų“ publiką ją jau įsiminė praėjusių metų festivalyje, kai latviai pasirodė kartu su nigeriete Justina Lee Brown. „Coolmans Report“ taip pat yra koncertavę daugelyje svarbių festivalių Anglijoje, Šveicarijoje, Belgijoje, Estijoje ir gimtojoje Latvijoje.

Į Varnius šiemet atvyks ir moderniojo bliuzo atstovas Kidas Collingas: klasikinį bliuzą jis praturtina roko, džiazo, funk ir pop elementais. Įkvėptas BB Kingo ar Robbeno Fordo, jis pats virtuoziškai ir labai šiltai skambina gitara, sukurdamas scenoje ne tik ausiai, bet ir akiai malonų performansą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių