BIX lyderis: pirmoji mūsų daina sulaukė KGB dėmesio

  • Teksto dydis:

30-metį mininti grupė BIX  iš tiesų gyvuoja jau kiek ilgiau nei tris dešimtmečius. Pirmoji daina „Žiurkių miestas“ turi labai įdomią istoriją ir ji buvo įrašyta dar prieš konkursą, nuo kurio BIX‘ai pradėjo skaičiuoti savo gyvavimą.

„Į Šiaulius atvažiavau studijuoti į dailės fakultetą ir su draugeliu mes pogrindyje, kažkokiam nuomojamam sklepuke įrašėm tokį juostinį albumą „Žiurkių miestas“. Nes mums, panevėžiečiams, Šiauliuose buvo kultūrinis šokas. Niekas Panevėžyje su treningais taip nevaikščiojo, niekas tiek varškės nevalgė, nebuvo tiek kultūristų, kiek Šiauliuose. Panevėžys buvo kitoks“, – apie muzikinės karjeros pradžią pasakoja Samas ir net prisimena pirmuosius dainos „Žiurkių miestas“ žodžius. Laidos „Gero vakaro šou“ vedėjai Justinas Jankevičius ir Mindaugas Stasiulis juos išgirdę išsigando, kad tokį tekstą iš laidos reikėtų iškirpti...

„Ir tas albumas sulaukė pripažinimo?“ – klausia Justinas. „Taip, KGB“, – juokiasi Samas. – Kvietė, tardė, grasino išmesti iš instituto, daugiau gyvenime niekur neįstoti, išsiųsti į armiją... Tarp kitko ir išsiuntė į armiją, – pasakoja S.Urbonavičius-Samas ir priduria, kad armijoje jį išgelbėjo piešimas.

Kvietė, tardė, grasino išmesti iš instituto, daugiau gyvenime niekur neįstoti, išsiųsti į armiją... Tarp kitko ir išsiuntė į armiją.

„Turėjo kažkokie generolai suvažiuoti ir reikėjo papuošti patalpas, tada ir prasidėjo mano gyvenimas, nes reikėjo mokančių piešti. Pirmiausia reikėjo rašyti lozungus visokius ir nupiešti Lenino profilį. Tai aš tiek atkaliau tą profilį, kad ryte ant sniego jį išsisiodavau“, – prisimena Samas ir patvirtina laidos vedėjų įtarimus, jog neretai jam tekdavo kitiems kareiviams nupiešti ir erotinių piešinėlių. Kad aktų piešimas jam nesvetimas, Samas įrodė atlikdamas laidos vedėjų užduotį, kurioje reikėjo nupiešti pozuojančią Karoliną Meschino. Kaip atrodys Samo piešinys ir ar patiks jis pačiai Karolinai?

Samas taip pat atskleis ir savo pravardės kilmę, ir grupės pavadinimo reikšmę. Paaiškės, kad pravardė susijusi su Samo plaukais, kuriuos nuo 3 klasės jam kirpdavo už 25 kapeikas, o grupės pavadinimas kilęs iš gana žalingo studentiško įpročio.

Laida „Gero vakaro šou“ jau šį vakarą 20 val. per TV3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių