Grupė „Biplan“: tai buvo vieni geriausių mūsų metų

  • Teksto dydis:

Šiemet grupė „Biplan“ ne tik išleido ilgai puoselėtą albumą „Visi keliai veda prie jūros“, bet ir praėjusią savaitę buvo nominuoti net trims 2015 m. M.A.M.A. apdovanojimams. Grupė pretenduoja į metų popgrupės, metų albumo ir metų grupės nominacijas. Žvelgdamas į šiuos pasiekimus grupės lyderis Maksas Melmanas su šypsena sako, jog 2014 m. – vieni geriausių metų grupės istorijoje.

„Šiemet dirbome tikrai labai daug. Be koncertų ir festivalių, įrašinėjome net penkerius metus lauktą albumą, rengėme tris didelius jo pristatymo koncertus, grojome Maidane, pristatėme dainą filmui „Šventa karvė“ ir net dviejų dainų muzikinius klipus. Todėl išgirdę, kad esame nominuoti M.A.M.A. apdovanojimuose, labai nuoširdžiai apsidžiaugėme. Galimybė laimėti apdovanojimus skamba kaip puikus visų metų darbų įvertinimas“, – sako M. Melmanas.

Šių metų sausį vykusiuose didžiausiuose Lietuvos muzikiniuose apdovanojimuose M.A.M.A. „Biplan“ tapo metų popgrupe, 2015 m. renginyje jie turi galimybę pakartoti šį pasiekimą. Metų grupės kategorijoje grupė tarp pretendentų taip pat atsirado antrus metus iš eilės.

„Šiemet didžiausias „Biplan“ laimėjimas jau įvyko – prieš kelias savaites pasirodė puikus ir ilgai lauktas albumas „Visi keliai veda prie jūros“. O jei jis grupei atneš ir kitų laimėjimų, jie bus tikrai pelnyti. Prie šio albumo vaikinai dirbo nuo praėjusių metų, jų dainos nuolat patenka tarp populiariausių radijo stotyse, skamba kino filmuose, mėgstamos koncertuose“, – optimistiškai nusiteikęs ir „Biplan“ grupės vadybininkas Vaidas Stackevičius.

M. Melmanas sako suprantantis, kad visose kategorijose jie varžosi su stipriais konkurentais, tačiau tai, anot jo, tik padidina norą būti apdovanotiems. „Vien metų albumui, be „Biplan“, dar nominuoti Linas Adomaitis, Ieva Narkutė, Marijus Mikutavičius ir Donatas Montvydas. Tai tikrai stiprūs kūrėjai ir linkime jiems sėkmės, bet šįkart kumščius laikysime už mūsų albumą“, – juokiasi jis.

„Biplan“ lyderis teigia, kad net jei grupė ir negaus apdovanojimo už šiuos metus, jis gali drąsiai pasakyti, jog 2014 metai buvo vieni iš darbingiausių ir geriausių grupės istorijoje. Anot muzikanto, įrašinėdami naują albumą, visi grupės nariai pasisėmė daug teigiamų emocijų ir įkvėpimo, todėl jau dabar nenustygsta vietoje ir galvoja apie ateinančių metų staigmenas gerbėjams.

„Tikime, jog 2015 m. bus ne ką mažiau darbingi. Jau turime numatę ne vieną siurprizą mūsų klausytojams, tačiau nenorime pradėti kalbėti per anksti. Viskas ateis su laiku, tegu išlieka šiek tiek paslapties“, – teigia M. Melmanas.

M.A.M.A. 2014 m. apdovanojimų ceremonija, kurioje pasirodys ir grupė „Biplan“, vyks sausio 30 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje.

„Biplan“ dainos „Iš taško A“ vaizo klipas: 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių