BBC serialo žvaigždė – iš prieglaudos Kaune paimtas šuo

Šiais metais pradėtame rodyti D.Britanijos nacionalinio transliuotojo BBC seriale „Karas ir taika“ („War & Peace”) vaidina ne tik didelė lietuvių aktorių komanda, bet ir iš Kauno kilusi keturkojė mišrūnė Samba.

Kaip rašo britų dienraštis „The Daily Mail“, istorinės dramos, pasakojančios apie XIX a. amžiaus Rusiją, pirmojo sezono finale žiūrovų simpatijas laimėjo ne aktoriai, o stulbinanti dvejų metų kalytės, filme pavadintos Sašenka, vaidyba. Emocijų kupinose scenose Sašenka bando išgelbėti savo šeimininką Platoną – Napoleono žygių į Rusiją metu sužeistą vienišą kareivį.

Scenaristas Andrew Daviesas, kuris televizijai adaptavo žymųjį Levo Tolstojaus kūrinį, sakė: „Manau, skyriau šuniui didesnį vaidmenį nei jis yra romane, nes esu didelis šunų mylėtojas.“ L.Tolstojus savo keturkojam herojui nebuvo išrinkęs vardo, tad A.Daviesas kalytę pavadino Sašenka, pagal romantišką rusų karių baladę.

Serialas buvo filmuojamas Lietuvoje, Latvijoje ir Rusijoje. Samba filmavosi Vilniaus apylinkėse ir tuo metu dar buvo Kauno prieglaudos "Penkta koja" globotinė. Prieglaudos atstovai pasakojo, kad kalytė jau turi šeimininkus, kurie atsirado po filmavimo, bet ne iš karto. „Dar apie gerą pusmetį savo naujos šeimos laukė prieglaudoje", – teigė prieglaudos atstovai. Kalytę priglaudė šeima iš Lietuvos. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas

Kaunas portretas
Sėkmės artistei. Ačiū naujiems šeimininkams.

ironija

ironija portretas
o kaip su honoraru kalytei ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių