A. Baukutė ragina lietuvius pasijuokti iš savęs: visi esame to paties molio

  • Teksto dydis:

Vienas nuotaikingiausių LRT televizijos projektų „Lietuvos humoro lyga“ jau šį vakarą, 17.15 val. pakvies televizijos žiūrovus prie ekranų. Žiūrovus linksminantys ir juoktis iki ašarų priverčiantys pasirodymai – toks šio abejingų nepaliekančio šou tikslas.

Dėl geriausio Lietuvos humoro lygos titulo varžosi penkios komandos: „Sprandžina“, 02, MTV, „Komanda A“ ir „X-monai“. Visoms komandos sąlygos yra vienodos. Per savaitę jos turi paruošti po vieną pasirodymą, kurį demonstruoja projekto scenoje. Komandų pasirodymus vertina kompetentinga komisija: aktoriai Robertas Aleksaitis, Rimantas Bagdzevičius ir Asta Baukutė. Ši moteris – žinoma teatro, serialų aktorė ir televizijos žvaigždė. Ji yra viena aktyviausių komisijos narių, negailinti tiek naudingų pastabų, tiek pagyrų. Projekto dalyviai lyg susitarę tvirtina – A. Baukutės komentarai yra labai naudingi ir priverčiantys pasitempti. Pasak dalyvaujančių projekte, aktorės kritika – visuomet pagrįsta ir neparemta emocijomis. Išgirdusi tokius atsiliepimus apie savo darbą projekte, A. Baukutė neslėpė šypsenos ir džiaugėsi, kad nuoširdumas ją gelbėja visur ir visada.

„Man tėvai visada sakė, kad ir kas gyvenime atsitiktų, turiu išlikti nuoširdi. Už tai, kokia esu, reikia dėkoti jiems. Pastebiu, kad tikri dalykai yra svarbūs nežiūrint, kiek tau metų, ar iš kur tu esi. Tokie žodžiai paskatina mane dar daugiau ir geriau dirbti“, – sako aktorė.

Žinoma moteris įsitikinusi – tokių projektų televizijoje labai reikia. A. Baukutę stebina lietuvių nusistatymas, jog mūsų šalyje nėra humoro kultūros. „Reikia bandyti ir daryti. Juk ne iš karto miestas pastatomas. Be humoro žmogus nėra gyvas“, – mano LRT projekto komisijos narė.

A. Baukutė ragina nebijoti pasijuokti iš žmogaus netobulumo. Pasak pašnekovės, lipantys į „Lietuvos humoro lygos“ sceną atsikrato kompleksų ir nebijo būti savimi, juokinti kitus. „Visi mes esame to paties molio. Žmonės vaikosi standartų – bijo juoktis, nes neva turėtų būti nejuokinga. „Lietuvos humoro lyga“ padeda artistams išlaisvėti ir būti tokiais, kokie nori“, – kalba žodžio kišenėje neieškanti aktorė.

Vienas žinomiausių televizijos veidų negalėjo išskirti savo favoritų. Visos komandos LRT projekto teisėjai patinka vienodai. Tiesa, A. Baukutė neslepia – projekte jau ryškėja, kurios komandos repetuoja daug, o kurios į dalyvavimą projekte žiūri šiek tiek pro pirštus. „Dėl to reikėtų kaltinti komandų kapitonus. Juk jie – scenos profesionalai, kuriems neturėtų būti svetimas darbas repeticijų salėje. Visos komandos skirtingos, bet išties puikios. Ypač džiugina jaunimo komandos, jos tikros scenos pažibos“, – sako A. Baukutė.

Moteris džiaugėsi, kad „Lietuvos humoro lyga“ nepalieka žiūrovų abejingų. Aktorė sulaukia komplimentų ne tik iš draugų, bet ir visai nepažįstamų žmonių. „Mūsų gyvenime yra meilė, seksas, gimsta vaikai. Kodėl mes negalime pasijuokti iš žmogaus prigimties, jei yra kažkas ne taip? Menas yra tai padaryti skaniai. O „Lietuvos humoro lygos“ aktoriai tą sugeba puikiai“, -džiaugiasi A. Baukutė.

„Lietuvos humoro lyga“ jau sekmadienį, 17.15 val. per LRT televiziją!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jule

Jule portretas
Juokas pro asaras cia gyvenantiems lietuviams kurie dar sugeba isgyvent,egzistuot uz minimuma gaunanti atlyginima ir zvelgiant i kainas parduotuvej.Darzeliuose vietu nera,vaistu neipirksi uz tokias kainas.Tai ir juokiames is skausmo........Ka ne taip?

Ai

Ai portretas
Kam mums vargintis juokiantis iš savęs, jei visas pasaulis iš mūsų juokiasi? Ypač briuseliniai, kurių indėlis į Lietuvos vertimą ištisu juokdarynu nepaprastai svarus...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių