Banko plėšiką vaidinęs M. Caine’as: gyvenime pasielgčiau taip pat

  • Teksto dydis:

Dviejų „Oskarų“ laureatas Michaelas Caine’as su puikiai žinomais kolegomis – Morganu Freemanu bei Alanu Arkinu jau šį savaitgalį pasirodys kriminalinėje komedijoje „Seni lapinai“.

Holivudo veteranų įkūnyjami herojai – pensininkai, kuriuos bankai paliko be pensijos, todėl šie sugalvojo susigrąžinti tai, kas jiems priklauso ir suorganizuoti apiplėšimą. „Jų vietoje pasielgčiau lygiai taip pat“, – sako 84-erių M. Caine’as (tikrasis jo vardas Maurice’as Josephas Micklewhite’as), kuris iš tiesų žino, ką reiškia gyventi skaičiuojant kiekvieną centą.

Apiplėšti banką realiame gyvenime žvaigždei turbūt nebūtų labai sudėtinga, mat jis puikiai žino, kaip elgtis su ginklais – jaunystėje buvo karys ir dalyvavo Korėjos kare, kuriame vos liko gyvas.

„Nesu blogas žmogus, greičiau – teisingas. Todėl pateisinu tuos tris senukus, kuriuos vaidiname, nes jie ne blogiukai, jie labiau Robinai Hudai, kurie siekia, kad pasaulis taptų bent kiek teisingesnis“, – teigia aktorius, per savo karjerą sukūręs daugiau nei 130 vaidmenų.

M. Caine’as pasakoja, jog bėgant metams jis vis daugiau galvoja apie globalias problemas, tačiau tik neseniai ėmė rūpintis savimi: „Kai ėmiau „byrėti“, susimąsčiau ir suėmiau save į rankas. Pradėjau sveikai maitintis, mečiau gerti. Anksčiau kasdien išgerdavau po butelį degtinės ir surūkydavau po du pakelius cigarečių. Tačiau laikas bėga, vienas po kito anapilin iškeliauja bičiuliai, todėl duktė ėmė mane kontroliuoti. Dabar mano vienintelis noras – matyti, kaip auga anūkai. Tik dėl jų aš numečiau tiek svorio ir sumažinau cholesterolį iki minimumo“, – filmo „Seni lapinai“ premjeroje juokavo M. Caine’as.

Kai ėmiau „byrėti“, susimąsčiau ir suėmiau save į rankas.

Juosta „Seni lapinai“ įrodys, kad suvesti sąskaitas niekada nevėlu. Vilis, Džo ir Albertas (juos ir vaidina minėtieji „Oskarų“ laureatai) – draugai nuo neatmenamų laikų, jau besimėgaujantys užtarnautu poilsiu. Vieną dieną vyrų mėgavimąsi paprastais gyvenimo malonumais nutraukia itin nemaloni žinia: jų pensinio fondo bankrotas. Tiesa, iš karto pasklinda gandai, kad fondo pinigus finansinių machinacijų pagalba pasisavino jį valdęs bankas.

Atsigavę po pirmojo šoko, trys bičiuliai ima planuoti banko apiplėšimą. Žinoma, visą gyvenimą sąžiningai pragyvenusiems pensininkams tai nėra labai paprasta. Tačiau Vilis, Džo ir Albertas tikrai ne iš tų, kurie pasiduoda iškilus pirmajai kliūčiai. Net ir atkreipę policijos bei FTB dėmesį ir priversti išradingai suktis iš nenumatytų situacijų, vyrai nenuleidžia rankų.

Neeilinį banko apiplėšimą herojai didžiuosiuose ekranuose vykdys jau nuo balandžio 7 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių