Baltijos šalis suvienijęs filmas „Generalinis planas“ – per LRT

„Generalinis planas“ – tris Baltijos šalis – Lietuvą, Latviją ir Estiją – suvienijęs projektas, kuriuo ryžtingai bandoma rekonstruoti didžiulę propagandinę Rusijos mašiną. Taip filmą, kurį LRT televizijos žiūrovai išvys ketvirtadienio vakarą, pristato jo prodiuserė Jurga Gluskinienė. 

„Labas rytas, Lietuva“ studijoje viešėjusi filmo kūrėja papasakojo, su kokiomis kliūtimis teko susidurti dirbant prie šio projekto ir kokiomis frazėmis stebino kalbinti pašnekovai.

„Filme pasakojama apie propagandinę mašiną, kurią Rusija tyliai užkūrė po Gruzijos įvykių 2008-aisiais ir paleido didele jėga 2014-aisiais, prieš Krymo aneksiją. Per pagrindinius herojus, kurių šiame filme yra labai daug, nevyriausybinių organizacijų vardus, Rusijos remiamą žiniasklaidą autoriai bando išnagrinėti propagandinę mašiną, kuri veikia net Vakarų šalyse“, – apie filmo idėją pasakoja prodiuserė.

Anot jos, šis filmas – bendras trijų Baltijos šalių projektas, prie kurio labai daug prisidėjo šių šalių nacionaliniai transliuotojai.

J. Gluskinienės teigimu, dirbant prie šio projekto teko susidurti su kliūtimis – filmo kūrėjai sulaukė grasinimų iš kai kurių asmenų, kuriuos norėta pavaizduoti filme, dėl šios priežasties žiūrovai neišvys kai kurių žinomų veidų.

Paklausta apie įsimintiniausią išgirsta frazę, prodiuserė tikino, kad vieną išsirinkti labai sunku. „Kiekviena pašnekovų ir šiame filme dalyvaujančių rusų politikų frazė yra išskirtinė. Pvz., muzikos kritikas Artemijus Strockis labai ilgą laiką gyveno Rusijoje ir dirbo Rusijos televizijoje, o vėliau emigravo į Estiją tam, kad galėtų laisviau reikšti savo mintis. Jis filme teigia, kad pastebėjo paradoksą: Estijoje rusai labiau palaiko Vladimirą Putiną, nei gyvenantys Rusijoje“, – pasakoja prodiuserė.

Filmas „Generalinis planas“ – ketvirtadienį 21.30 val. per LRT televiziją.

Visas pokalbis – vaizdo įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nelaimingi

Nelaimingi portretas
Rusijos žmonės . Jų naujasis CARAS PRISKALDYS TIEK MALKŲ ,kad po JO ,ISTORIKAI ilgai PRISIMINS KOKIA BUVO ROSSIJA . NĖ VIENAS ŽMOGŽUDYS -ISTORIJOJE GERO VARDO NEPALIKO . TIK NESVEIKOS BOBELĖS ŠŪKALIOJIMAI ...PUTINAS PASAULIO PREZIDENTAS -PARODO UŽMOJUS . TAP JĮ PALAIKO ir "HIBRIDAS" ŽRINOVSKIS ,KURIS NORI KAD PASAULIS KALBĖTŲ TIK RUSIŠKAI..IR JIE JAU VEIKIA ...SKALDO IR MAIŠO,kaip košę ,EUROPOS GYVENTOJŲ SUDĖTĮ.

Kodėl?

Kodėl? portretas
ESTIJOJE Žmonės palaiko Putiną daugiau nei pačioje Rusijoje ? TODĖL kad ESTIJOJE ir LATVIJOJE ĮSIGALĖJO RUSIŠKOJI 5-JI KOLONA.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių