B. Nicholson ir G. Savicko kulinarinė kelionė baigėsi audra vidury marių

  • Teksto dydis:

Naujausioje kulinarinių kelionių laidos „Keliauk ir ragauk. Lietuva“ serijoje vedėja Beata Nicholson kartu su aktoriumi Giedriumi Savicku išsiruoš į Mažąją Lietuvą.

Čia jie atras vienintelę Lietuvoje pagrindinę gatvę grįstą ne trinkelėmis, o bangelėmis, užsuks į vos penkių šeimų kaimą, kuris visus metus turistus traukia iš visos Lietuvos, ir sužinos, kad tradicinei Drevernos žuvienei virti tinka ir ožka...

„Mano ir Giedriaus kelionė po Mažąją Lietuvą nuo pirmos akimirkos klostėsi netikėtai – maršrutas keitėsi keliskart, nes vietiniai vis pasiūlydavo aplankyti ką nors įdomaus, – pasakoja Beata. – Tik ilgai lauktą žvejybą plaukiant senoviniu kuršių laivu teko nutraukti, nes viduryje marių mus užklupo didelė audra. Operatoriui tik per plauką pavyko saugiai nutupdyti filmavusį „droną“, o kapitonas susirūpinęs įgulos ir filmavimo komandos saugumu, liepė mums tuoj pat grįžti į krantą“, – nuotykiais mariose dalijasi Beata.

Mažosios Lietuvos gyventojai, kurie dar vadinami šišioniškiais, Giedriui ir Beatai pasiūlys paragauti tradicinės Drevernos žuvienės ir tik čia gaminamo gliumzinio pyrago (jo receptą greitai bus galima rasti Beatos inklaraštyje), o kitą rytą kelionė po Mažąją Lietuvą tęsis ir bus lydima ne tik paukščių, bet ir briedžio maudynių.

Tai viena iš dešimties Beatos kelionių, kurios šį rudenį bus pristatytos BTV eteryje. Laidų ciklas, kuriamas kartu su Valstybiniu turizmo departamentu, pasiūlys, kur keliauti, ką ragauti Lietuvoje, ir ragins neišsigąsti sezonų kaitos. Kokių patiekalų būtina paragauti kiekviename regione patars naująjį TV projektą kartu su Beata kurianti etnografė, kulinarinio paveldo ekspertė Nijolė Marcinkevičienė.

„Keliauk ir ragauk. Lietuva“ – šeštadieniais 18.30 val. per BTV. Dalis Beatos nuotykių keliaujant ir ragaujant Lietuvą – socialiniame tinkle „Facebook“ su grotažyme #KeliaukIrRagauk.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių