B. Nicholson BTV žiūrovams pristatys kulinarines keliones po Lietuvą

  • Teksto dydis:

„Jei keliauti – tai tik ragaujant!“ – įsitikinusi žurnalistė ir kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson, pristatanti išskirtinį BTV projektą „Keliauk ir ragauk. Lietuva“.

Kulinarė sako, kad kiekvienais metais vis daugiau lietuvių nepaisant sezonų kaitos išsiruošia pakeliauti po savo šalį, tad naujasis laidų ciklas pasiūlys idėjų, kaip keliones po Lietuvą paįvairinti netikėtais kulinariniais atradimais.

„Laidos, pristatančios išskirtinius Lietuvos gamtos bei kultūros paveldo objektus per gastronomiją, dar nėra buvę. Mums šios laidos idėja gimė stebint gastronominio turizmo tendencijas pasaulyje, kurios vis stiprėja, todėl pats laikas paskatinti ir vietos turistus pasiryžti kulinarinėms patirtims. Gastronominė kalba yra suprantama ir dideliems, ir mažiems, o netikėtų kulinarinių atradimų mūsų šalyje tikrai gausu. Daugeliui keliautojų jie ne tik papildo kelionę, bet ir tampa jos pagrindiniu tikslu. Ne be reikalo šiemet sveikindami visus su Pasauline turizmo diena, visiems linkėjome keliauti ir ragauti – ne tik liežuviu, bet ir akimis, ausimis, širdimi“, – skanių ir turiningų laidų tikisi projektą inicijavusio Valstybinio turizmo departamento vadovė Jurgita Kazlauskienė.

„Gero gyvenimo paslaptis yra paprasta – džiaugtis tuo, ką turi, o turime išties daug! Nuostabius miškus, švarias upes, įspūdingus ežerus, svetingiausius žmones ir tokį gryną orą. Man ši laida yra dovana, bet turbūt ir daugiausiai jėgų pareikalavęs projektas. Vieną laidą teko filmuoti net keturias dienas, keliavome ir filmavome nuo aušros iki sutemų. Kilome į dangų, leidomės į požemius, plaukėme per marias, žvejojome naktį, klaidžiojome po pelkes ir šokome su vietiniais. Svarbiausia, kad kurdama šias laidas atradau Lietuvą, kokios nebuvau mačiusi ir esu labai laiminga, kad galėsime ją tokią parodyti visiems! Tikiu, kad ši laida pakutens žiūrovų skonių receptorius ir įkvėps keliauti po savo šalį“, – įspūdžiais apie laidos kūrimą dalijosi Beata.

BTV  projektas – tai 10 Beatos išbandytų maršrutų į skirtingus Lietuvos regionus: Dzūkiją, Aukštaitiją, Žemaitiją, Suvalkiją ir Mažąją Lietuvą. Kokių patiekalų būtina paragauti kiekviename regione, patars naująjį TV projektą kartu su Beata kurianti etnografė, kulinarinio paveldo ekspertė Nijole Marcinkevičienė. Net pati Beata ne kartą buvo nustebusi, kaip tokioje nedidelėje šalyje kaip Lietuva skirtinguose regionuose skiriasi kulinarinės tradicijos. Beatą kelionėse lydės žinomi aktoriai, dainininkai, šou verslo atstovai.

Dalis nesurežisuotų Beatos nuotykių keliaujant ir ragaujant Lietuvą – socialiniame tinkle „Facebook“ su grotažyme #KeliaukIrRagauk.

TV laida „Keliauk ir ragauk. Lietuva“ – šeštadieniais nuo spalio 22 d., 18.30 val., per BTV.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių