B. Bardot gavo baudą už tai, kad išvadino Reunjono salos gyventojus „laukiniais“

Prancūzijos ekrano legendai Brigitte Bardot, tapusiai gyvūnų teisių aktyviste, Prancūzijos Indijos vandenyno Reunjono salos teismas ketvirtadienį skyrė 20 tūkst. eurų baudą dėl 2019 m. pasisakymo, kai ji apibūdino salos gyventojus kaip „laukinius“.

87 metų B. Bardot užsipuolė Reunjono, vienos iš Prancūzijos užjūrio teritorijų, išsibarsčiusių Indijos ir Ramiojo vandenyno bei Karibų jūros regione, gyventojus, reaguodama į, jos manymu, nederamą jų elgesį su gyvūnais.

Jos atstovui Bruno Jacquelinui pagrindinio Sen Deni de la Reunjono miesto teismas taip pat skyrė 4 tūkst. eurų baudą už tai, kad jos prašymu jis išsiuntė jos pareiškimą kelioms žiniasklaidos priemonėms.

„Vietiniai išlaikė savo laukinius genus“, – atvirame laiške rašė gyvūnų teisių gynėja, užsipuolusi salos gyventojus už elgesį su gyvūnais ir apibūdinusi juos kaip „išsigimusius laukinius“. Ji nusitaikė į salos hinduistų tamilų populiaciją dėl ožkų aukojimo, priminė „praėjusių šimtmečių kanibalizmą“ ir pasmerkė „išsigimusią populiaciją, vis dar neatsikratančią barbariškų protėvių tradicijų“.

B. Bardot, išgarsėjusi 1956 m. filme „...Ir Dievas sukūrė moterį“, tapo prieštaringai vertinama asmenybe, ji ir anksčiau buvo teista dėl savo komentarų apie musulmonus.

Tuometė Prancūzijos užjūrio teritorijų ministrė Annick Girardin savo laiške aktorei po jos komentarų apie Reunjoną sakė, kad „rasizmas nėra nuomonė, tai yra įžeidimas“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kam įdomi šita kurv...

B.Bardo -

B.Bardo -  portretas
dievaitė ir jos veikla dieviška.Prieš tokią moterį turi klauptis visas pasaulis!

Nuomonė

Nuomonė portretas
Išsigimė tie varliaėdžiai kaip ir visa Geiropa.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių