Australų muzikos grynuolis RY X grįžta į Lietuvą

  • Teksto dydis:

Atrodo, kad vasara bus įstabi. Patvirtinta, kad australų muzikos grynuolis RY X šią vasarą grįžta į Lietuvą. Dar vienas koncertas, kurį buvo būtina pakartoti. Kodėl gi ta proga į jį nenuėjus?

Šįkart RY X pasirodymas įvyks liepos 3-osios vakarą VU Botanikos sode Kairėnuose. Na, kur daugiau galėtų vykti toks magiškas koncertas? Pieva, akiniai nuo saulės, nuogos blauzdos, jokių rankovių, pledai ir net skrybėlės. Čia Ry Cummingas ir jį lydinti kompanija iš Los Andželo pristatys ką tik išleistą naują albumą „Unfurl“. Sėkmė ir laimė. Esame informuoti, kad pats Ry paprašė savo komandos įtraukti Vilnių į turą po pasaulį.

 


Pirmieji bilietai visada pigiau! Žinoma, pigiausių užteks greičiausiems. Parašykite žinutę feisbuke muzikos agentūrai „8 Days A Week“ ir gaukite nuolaidos kodą. Pats kodas galioja labai ribotą laiką – iki vasario 25 d. 10 val. Bilietų kiekis ribotas.

Daugelis pritars – RY X nėra tipiškas artistas. Visai kaip „Rhye“ ar Vilniuje rugpjūtį taip pat laukiamas Connanas Mockasinas. Niekada nebuvote Australijoje, bet muzikine prasme tai – viena iš mėgstamiausių šalių. Šis personažas derina gyvą ir elektroninę muziką. Jis taip pat yra įvaldęs kone visus muzikos instrumentus. Jis užimtas ir išrankus, bet tarp savo kelionių vėl rado laiko Lietuvai. Tai visų mūsų nuopelnas.


RY X – neišsemiamas muzikos šaltinis. Visą jo muzikos katalogą galite pasiimti į negyvenamą salą. RY X, „The Acid“, „Howling“, nuosavas festivalis „Sacred Ground“, remiksas Rihannai ir net projekto „the bomb“ garso takelis – viskas įdomu, prasminga ir autentiška. Jis ištikimas savo skambesiui, dėl kurio mes kadaise ir susipažinome. Ir pamažu pildo savo senas svajones.

Penktadienį į pasaulį buvo paleistas antrasis RY X albumas keistu pavadinimu „Unfurl“. Tai gražus 51 minutės garso takelis jūsų pavasariui ir vasarai. Jame viskas tikra ir vientisa. Pats albumas buvo įrašytas gyvai senoje įrašų studijoje Los Andžele ir išbaigtas Ry namuose Topangos kanjone. Verta paminėti, kad jis viską sukūrė ir įrašė savo jėgomis. Čia tilpo daug konceptualių idėjų, pokalbių su savimi, sveikos egzistencijos prasmė, visas vandenynas jausmų ir viskas, kas gražu. Tokie darbai kaip „Untold“, „Bound“, „The Water“, „YaYaYa“, „Foreign Tides“ ir „Mallorca“ tikrai ras savo klausytoją.

RY X išleido naują albumą

Vien šiame ture paskelbta net 37 pasirodymai. RY X ir jį lydinti komanda į Vilnių atvyks iš vieno didžiausių festivalių Europoje „Rock Werchter“. Spalį jo laukia dar vienas ypatingas koncertas. Legendinėje „Royal Albert Hall“ koncertų salėje RY X surengs koncertą su Londono simfoniniu orkestru. Ne kiekvienas artistas gali tuo pasigirti, juk tiesa? Apie tokį jo koncertą Lietuvoje svajoja ir daugelis mūsų melomanų.


Bilietai – tik malonūs rūpesčiai. „8 Days A Week“ nedirba be plano – škotų šaunuoliai „Franz Ferdinand”, gyvas vokiečio Apparat pasirodymas ir keistuolis Connanas Mockasinas. O gal visi? Baisiai įdomu, ką dar „8 Days A Week” prisiviliojo į Lietuvą? Palaukite ir kitą pirmadienį sužinosite. Sklando gandai, kad tai bus bene ryškiausias šių dienų indie muzikos trolis.


Šiame straipsnyje: RY XkoncertasVU Botanikos sodas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių