„Auksinis protas“ grįžta: pirmoje laidoje pasirodys ir žiūrovų simpatijas pelnęs S. Zalys

  • Teksto dydis:

Žiūrimiausias Lietuvoje intelektinis žaidimas „Auksinis protas“ jau šįvakar 21.30 val. LRT televizijoje pradės aštuntąjį sezoną ir savo žiūrovams žada intriguojančių naujienų. Pirmojoje laidoje į „Auksinį protą“ grįžta ir su penkiais stipriais žaidėjais susikaus daugybę gerbėjų simpatijų pelnęs, dviejuose superfinaluose žaidęs istorikas, muziejininkas iš Trakų Vokės Saulius Zalys.

Per žingsnį nuo pergalės praėjusiame sezone likęs S. Zalys tiesiog ištirpdė gerbėjų širdis ir jie nusprendė surinkti jam paguodos dovaną – atskaičius mokesčius, į muziejininko sąskaitą buvo pervesta 12 tūkst. eurų.

„Noriu padėkoti visiems savo gerbėjams, laidos vedėjams, prisidėjusiems prie šio vajaus viešinimo. Už dovanotą sumą galėsiu oriai gyventi dvejus metus, tikiuosi, kad pavyks ir išpildyti svajonę nukeliauti kur nors į netolimą užsienį“, – sakė istorikas.

„Ši pinigų rinkimo akcija buvo puikus sezono pratęsimas, vyšnaitė ant torto, o šios šventės centre buvo ponas Saulius“, – džiaugėsi „Auksinio proto“ vedėjas Andrius Tapinas.

Tuo tarpu Arūnas Valinskas pakvietė S. Zalį prisijungti prie intelektinio žaidimo kūrybinės komandos, tad nuo šiol „Auksinio proto“ žaidėjai narplios ir įdomiausius savo intelektu ir nuoširdumu žiūrovus sužavėjusio istoriko klausimus.

Aštuntajame žaidimo sezone laukia ir azartiški taisyklių pakeitimai. Nuo šiol antrajame etape žaidėjai nebus grupuojami į dvi komandas, kiekvienas žais pats už save. Ši rungtis bus greita ir įdomi – joje prireiks ne tik žinių, bet ir reakcijos. Vedėjams pasakius klausimo temą, bus duodamos keturios užuominos – po kiekvienos iš jų bus galima pateikti savo atsakymo variantą. Jei jis teisingas – žaidėjas pelnys tašką. Teisingai atsakęs į du klausimus, žaidimo dalyvis gaus du taškus ir keliaus tiesiai į trečiąjį „Auksinio proto“ etapą, kuriame lauks jau gerai žinomi 20 klausimų pasirinkta tema. Įveikus trečiąjį etapą, dviejų geriausių žaidėjų tradiciškai lauks finalas su dešimčia klausimų.

„Labai ilgai nieko nekeitėme žaidime, nes tai, kas puikiai veikia, tobulinti reikia labai atsargiai. Pagerinti sunku, o sugadinti – lengva. Ne vienerius metus ieškojome būdų, kaip dar labiau pagerinti, pagyvinti „Auksinį protą“ ir pagaliau pavyko. Iki šiol pirmoji ir antroji rungtys buvo labai panašios. Naujajame sezone jos visiškai skirsis. Antrasis etapas bus labai azartiškas. Jį išbandę pirmieji sezono žaidėjai jau spėjo pasimėgauti ir labai jį gyrė. Tikimės, kad naująją rungtį pamils ir visi ištikimi mūsų žiūrovai“, – pasakojo A. Valinskas.

Aštuntojo „Auksinio proto“ sezono nugalėtojo laukia 10 tūkst. eurų piniginis prizas ir dar viena naujiena – jam arba jai bus įteikta paauksuota piramidė, žaidimo simbolis, kuris kaip pergalės trofėjus nuo šiol bus dovanojamas kiekvieno sezono laimėtojui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gal ir nieko tas "auksinis protas" būtų,

Gal ir nieko tas "auksinis protas" būtų, portretas
bet tie vedėjai...du...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių