„Auksiniame prote” – etiketo pamokos

  • Teksto dydis:

1840 metų etiketo vadovėlyje rašoma: „Damos su staltiese gali nusivalyti lūpas, bet negali…” Ko etiketas XIX amžiuje damoms neleido daryti su staltiese? Įdomių atsakymų ir dar įdomesnių svarstymų apie etiketą galima išgirsti tik „Auksiniame prote”!

„Palikti lūpdažio žymių?” – spėjo vienas žaidėjas. „Įdomus variantas... O tai kaip tada galima nusivalyti lūpas?” – bandė įsivazduoti Andrius Tapinas. „Gal negali nuvalyti šalia sėdinčiojo lūpų?..” – pateikęs tokią originalią atsakymo versiją pradėjo kvatotis kitas žaidėjas ir abu „Auksinio proto” vedėjai A. Tapinas ir Arūnas Valinskas.

„Dar įdomesnis variantas, – komentavo ir vaizdžiai bandė parodyti kolegai A. Valinskui A. Tapinas. – Taip ir įsivaizduoju, kaip dama pasiėmusi staltiesės kraštą ir traukdama visą staltiesę ir maistą valo kaimynui lūpas...”

Po kelių sekundžių žaidėjai išgirdo teisingą atsakymą, o smalsūs „Auksinio proto” gerbėjai ir žiūrovai apie etiketą viską sužinos jau šį trečiadienį 21.30 val. per LRT televiziją.

Na, o diskusijoje apie etiketą dalyvavo tik du iš šešių iki finalo nukeliavusių šio trečiadienio vakaro žaidėjų: aštuoniolikmetis Ukmergės Jono Basanavičiaus gimnazijos 12 klasės moksleivis Tautvydas Jurkūnas, 29 metų mokytojas iš Elektrėnų Nerijus Plančiūnas, 19 metų Vilniaus universiteto psichologijos studentė Augustė Slavickaitė, 28 metų verslininkas iš Vilniaus Paulius Sutkaitis, iš Telšių kilęs dabar sostinėje gyvenantis 26 metų komunikacijos specialistas Tomas Šiuškus ir 44 metų vilnietis teisininkas Arvydas Usnys.

Šiems šešiems žaidėjams iki finalinio etapo dar teks rimtai pakariauti ir atsakyti į daugybę įdomių klausimų apie kiną, Lietuvos partizanus, sudainuoti „Foje dainą”, apsukti ratą aplink Baltijos jūrą, pakeliauti po Italiją ir Ispaniją ir netgi skaičiuoti kalorijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių