„Auksiniame balse“ – vis labiau ryškėjanti lyderė

„Auksinio balso“ dalyviai šį šeštadienį improvizavo tema „Vienas namuose“, o daugiausiai tiek komisijos, tiek žiūrovų simpatijų ir vėl sulaukė aktorė Lina Rastokaitė, šį kartą pademonstravusi itin išsiskyrusį pasirodymą.

Nuotaikingų pasirodymų ir kūrinių fone daugumą itin sujaudino jausminga lietuvių liaudies dainos „Lakštingalėlė“ versija, vieną komisjos narių net pravirkdžiusi.

Žiūrovų lentelė:

1. L. Rastokaitė – 2925 balsai 

2. N. Nekrašiūtė – 2885 balsai

3. M. Jampolskis – 1344 balsai

4. V. Bareikis – 904 balsai

5. R. Petrauskas – 798 balsai

6. R. Rapalytė – 775 balsai

7. G. Arbačiauskas – 745 balsai

8. A. Motiejūnaitė – 733 balsai

Komisijos lentelė:

1. M. Jampolskis – 40 balų

2. A. Motiejūnaitė – 40 balų

3. N. Nekrašiūtė – 40 balų

4. L. Rastokaitė – 40 balų

5. V. Bareikis – 40 balų

6. R. Petrauskas – 39 balai

7. G. Arbačiauskas – 38 balai

8. R. Rapalytė – 37 balai

Bendra lentelė:

1. L. Rastokaitė – 93 balai

2. N. Nekrašiūtė – 88 balai

3. V. Bareikis – 86 balai

4. M. Jampolskis – 85 balai

5. G. Arbačiauskas – 58 balai

6. R. Petrauskas – 56 balai

7. A. Motiejūnaitė – 53 balai

8. R. Rapalytė – 52 balai

Dainuojančius aktorius šįkart vertino etnomuzikologė Zita Kelmickaitė, aktoriai Adolfas Večerskis ir Kristina Kazlauskaitė bei Vilniaus sinfoniettos vadovą Vytautą Lukočių laikinai pakeitęs maestro Donatas Katkus.

„Auksinio balso“ vakarą pradėjo aktorius Giedrius Arbačiauskas. Muzikinio projekto dalyvis žiūrovus ir komisiją nukėlė į praėjusius amžius ir įkūnijo rašytoją. Sauliaus Mykolaičio dainą „Nemiga“ atlikęs aktorius pagyvino Šekspyro sonetais.

„Pasirinkote tokį nelengvą uždavinį, bet tai – garbinga, juk mūsų profesijos žmonės turi užsikelti kartelę. Ne šiaip sudainavote dainelę, o padarėte mažą spektaklį, tai buvo muzikinis monologas. Be to, turite puikų balsą ir labai platų diapazoną“, – pagyrų negailėjo K. Kazlauskaitė

G. Arbačiausko daina įspūdį paliko ir A. Večerskiui: „Žinau šitos dainos turinį ir jos plonybes. Man buvo gražu, kad suradome ne skausmą, o pozityvą, kuris buvo paslėptas šioje skaudžioje romantikoje. Galėčiau suabejoti vizualiniais sprendimais, bet užklupęs vidinis jaudulys buvo vertas daugiau nei dešimties balų.“

Z. Kelmickaitei aktoriaus atlikta „Nemiga“ pasirodė pernelyg pompastiška, ir pasirinktas istorinis personažas šiek tiek užgožė kūrinį.

Lina Rastokaitė pasirinko lietuvių liaudies dainą „Lakštingalėlė“. Su dar viena moterimi ir mergaite nedidelį etiudą atlikusi aktorė dainos pabaigoje į sceną įvežė karstą. Šis jos sprendimas neliko nepastebėtas komisijos.

„Jei žemaitė gali taip jautriai dzūkiškai padainuoti ir nepadaryti klaidų, ji yra verta dešimties balų. Tik turiu pridurti, kad trise stovėdamos ir dainuodamos pasakėte viską, ir nežinau, ar reikėjo to karstelio“, – kalbėjo Z. Kelmickaitė.

Aktorę K. Kazlauskaitę L. Rastokaitės atliktas kūrinys sujaudino iki ašarų: „Linos balsas – ne tik auksinis, bet dar ir apkaišytas deimantais. Girdėjau jus įvairiuose žanruose, išskyrus liaudies. Šiandien mane dar kartą labai nustebinote ir sujaudinote.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių