„Auksinę bitę“ gavęs A. Rožickas: Z. Kelmickaitė dabar pabadaus

Tie, dėl kurių šįmet 60-mečio jubiliejų švęsianti Lietuvos televizija klesti ir žydi, šią savaitę pagerbti „Auksinėmis bitėmis“. LRT didžiojoje studijoje apdovanojimai surengti jau 16-ąjį kartą.

Iškilmingos ceremonijos, kurią vedė Ugnė Galadauskaitė ir Richardas Jonaitis, metu ryškiausiai pernai spindėjusiems LRT darbuotojams įteiktos skulptoriaus Romualdo Kvinto kurtos statulėlės.

Geriausia LRT radijo vedėja pripažinta Ieva Buinevičiūtė, girdima laidoje „Muzikinis pastišas“, o LRT televizijos vedėju paskelbtas eterio veteranas žurnalistas Edmundas Jakilaitis, nurungęs jaunuosius kolegas Eglę Daugėlaitę ir Arną Mazėtį. Geriausio LRT radijo žurnalisto statulėlė atiteko Audronei Čepkauskaitei, o LRT televizijos žurnalisto „bitė“ nuskrido pas Edvardą Špoką. „Ačiū LRT už tai, kad nepakerpa sparnų ir galiu skraidyti kaip špokas“, – dėkojo laureatas.

Zita buvo pažadėjusi, kad jei Giedrius negaus bitutės, ji badaus. Tai jis ir negavo! Kitais metais tikimės Zitą matyti Operos ir baleto teatro scenoje.

„Auksiniais bitinais“ nuo šiol galės vadintis geriausiu LRT televizijos pramoginių laidų duetas – Andrius Rožickas ir Giedrius Savickas. Vienas apdovanojimą atsiėmęs A. Rožickas juokavo, kad kolega metė iššūkį Zitai Kelmickaitei. „Zita buvo pažadėjusi, kad jei Giedrius negaus bitutės, ji badaus. Tai jis ir negavo! Kitais metais tikimės Zitą matyti Operos ir baleto teatro scenoje. Todėl noriu jums, Zita, įteikti šią puokštę, ji bus jūsų maisto racionas visus metus“, – šmaikštavo jis.

Geriausiu duetu netapę A. Tapinas ir A. Valinskas visgi buvo paminėti – jų vedama laida „Auksinis protas“ pripažinta geriausia TV laida. Geriausia LRT radijo laidos titulu galės didžiuotis „Radijo dokumentika: Devyni radijo dešimtmečiai“. Geriausiu LRT radijo profesionalu pripažintas Jonas Kasciuškevičiu, televizijos pasaulio – garso režisierius Ramojus Skirsgilas, LRT profesionalu paskelbtas Jonas Ribokas, o LRT.lt portale „Auksine bite“ džiaugėsi žurnalistas Vytenis Radžiūnas. Į „LRT publikos simpatijos bitę“ pretendavo net penki LRT projektai, o atiteko ji istoriniam filmui „Laisvės kaina. Savanoriai“.

Prozininkas, dramaturgas ir režisierius Marius Ivaškevičius buvo įvertintas už pilietinę iniciatyvą – Atminties maršą Molėtuose – ir išrinktas LRT radijo Metų žmogumi. Garbės apdovanojimas už nuopelnus ir ilgametį darbą LRT įteiktas aktorei, diktorei, rašytojai Danai Rutkutei, kuri prie LRT mikrofono sėdo dar 1949 metais.

Šiais metais buvo įsteigta dar viena nominacija – „Linksmoji bitė“. Ir kas daugiau ją galėjo pelnyti, jei ne savo juoku tikrą avilį socialiniuose tinkluose pažadinusi Živilė Kropaitė. Tiesioginiame eteryje „Labas rytas, Lietuva“ vedėja, pranešdama apie pasiektą rekordą atbulomis, prapliupo nevaldomu juoku. Atsiimti šios statulėlės žurnalistė į sceną pakilo atbulomis ir pasidžiaugė, kad po linksmo incidento neprarado darbo.

„Auksinės bitės 2016“ – sekmadienį 21 val. per LRT televiziją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių